Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tottenham ar putea fi scos la vânzare! Câți bani vor actualii proprietari pentru clubul londonez

Nicu Savin

Publicat 04/02/2022 la 16:27 GMT+2

Tottenham ar putea intra curând într-o nouă eră. Presa engleză scrie că Daniel Levy caută noi investitori pentru clubul londonez, întrucât actualii proprietari sunt gata să vândă.

Tottenham-Präsident Daniel Levy

Credit imagine: SID

Tottenham a încercat în ultimii ani să se apropie de marile forțe din Premier League. Londonezii au reușit doar parțial, prin multe clasări în Top 4 sau prin ajungerea în finala Champions League, în 2019. Unul dintre motivele pentru care cei de la Spurs nu pot concura pe termen lung cu celelalte puteri din Anglia este faptul că investițiile londonezilor nu s-au ridicat niciodată la nivelul celor de la Chelsea, Manchester City, Liverpool sau Manchester United.
Fanii așteaptă un trofeu de 14 ani, iar răbdarea acestora e la limită. Venirea lui Conte pe bancă poate fi o garanție că Tottenham vrea mai mult, iar ultimele vești despre gruparea londoneză sunt încurajatoare pentru suporteri. Conform The Athletic, președintele Daniel Levy este în căutarea unor noi investitori.
Sursa citată notează că miliardarul Joe Lewis, care este acționarul majoritar al companiei care deține clubul (ENIC Sports and Development Holdings Limited), este hotărât să vândă dacă va primi o ofertă de 3 miliarde de £. Tottenham este un club de mare tradiție, cu o masă mare de fani și cu cel mai grandios stadion din Premier League, astfel că va fi cu siguranță un punct de atracție pentru oamenii bogați care vor să investească în fotbal.
Citește și:

Daniel Levy vrea să rămână la Tottenham

Chiar dacă acționarii majoritari se vor schimba, Daniel Levy este hotărât să continue în calitate de preșdinte acționar. Potrivit site-ului clubului, președintele Daniel Levy și unii membri ai familiei sale sunt potențiali beneficiari ai unui trust discreționar care deține 29,4% din capitalul social al ENIC Sports and Development Holdings Limited (restul de 70.6% îi aparține lui Joe Lewis).
Levy dorește să-și păstreze procentul de acțiuni și este convins că o poate transforma pe Tottenham într-o adevărată forță în Premier League, care să se bată la titlu la un moment dat. Totul se va putea face numai cu investiții masive, iar probabil aceasta va fi o condiție pusă investitorilor interesați de cumpărarea clubului.
În această iarnă, Spurs a încercat câteva lovituri pe piața transferurilor, dar a pierdut cu lupta cu Barcelona pentru Adama Traore sau cu Liverpool pentru Luis Diaz. Conte a trebuit să se mulțumească cu venirile lui Bentancur și Kulusevski de la Juventus, dar sunt șanse mari ca în vară să-i fie satisfăcute mai exact pretențiile cu privire la achiziții.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo