Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tottenham începe căutările unui înlocuitor pentru Nuno Espirito Santo! Primul nume de pe lista lui Spurs

Bianca Dumitru

Publicat 31/10/2021 la 13:31 GMT+2

Nuno Espirito Santo a ajuns la 5 înfrângeri în primele 10 etape din actualul sezon de Premier League, iar presa internațională a început să vorbească din nou despre posibilitatea ca antrenorul să fie demis de la Tottenham. Antonio Conte este numele vehiculat pentru postul de tehnician al lui Spurs.

Nuno Espirito Santo

Credit imagine: Getty Images

Instalat în această vară la Tottenham Hotspur, Nuno Espirito Santo a avut parte de startul ideal în noul sezon de Premier League. În prima etapă, acesta a întâlnit echipa campioană, Manchester City, într-o perioadă extrem de dificilă. Presa din Anglia vehicula o posibilă despărțire de Harry Kane, care ar fi ajuns chiar la echipa lui Pep Guardiola. După o perioadă neliniștită înaintea sezonului și fără Kane, Spurs s-a impus în fața campionilor, scor 1-0.
După victoria din prima etapă, au urmat alte două victorii la limită, cu fosta sa echipă, Wolverhampton, dar și cu Watford. După primele trei etape, Spurs avea maximum de puncte, după o lună august foarte bună.
Problemele au apărut după pauza cauzată de meciurile echipelor naționale de la începutul lunii septembrie. În prima partidă de la reluarea campionatelor, Spurs a pierdut categoric pe terenul lui Crystal Palace, scor 0-3. Apoi a urmat un alt eșec, cu același scor, dar pe teren propriu, în fața celor de la Chelsea. Luna septembrie de coșmar în Premier League s-a încheiat pentru Tottenham pe Emirates, în derby-ul nordului Londrei, unde Arsenal s-a impus cu 3-1.
Două victorii cu Aston Villa și Newcastle l-au mai liniștit pe Nuno, dar înfrângerile din Conference League, cu Vitesse și din Premier League, cu West Ham, au readus presiunea pe antrenorul portughez. Pe London Stadium, Spurs a avut posesia, dar nu a reușit să devină periculoasă, pierzând o nouă partidă în care a părut că nu are soluții.
Mai mult, în a 10-a etapă a campionatului Angliei, Tottenham a fost învinsă cu scorul de 0-3 de Manchester United, iar presa internațională a început să speculeze din nou posibilitatea ca Nuno Espirito Santo să fie demis.
picture

Rezumatul meciului Tottenham – Man United. Ronaldo, Cavani și Rashford, goluri pentru "diavoli"

Antonio Conte i-ar putea lua locul lui Nuno Espirito Santo

Potrivit publicației Football Italia, oficialii lui Spurs se gândesc să reînceapă discuțiile cu Antonio Conte pentru preluarea echipei. Numele fostului antrenor al lui Inter a fost vehiculat recent și printre posibilii înlocuitori ai lui Ole Gunnar Solskjaer pe banca tehnică a celor de la Manchester United, însă norvegianul a mai primit un răgaz din partea șefilor de pe Old Trafford.
Acum, italianul în vârstă de 52 de ani ar fi din nou în atenția celor de la Tottenham, care au mai negociat cu Conte și în vară. Atunci antrenorul a refuzat oferta, explicând că decizia nu a fost luată din motive economice.
Deși Antonio Conte a spus înainte de startul acestui sezon că proiectul londonezilor nu l-a convins, oficialii lui Spurs vor încerca în următoarele săptămâni încă o dată să-l aducă la echipă.
În acest moment, Tottenham este pe locul 8 în clasamentul din Premier League, cu 15 puncte. Pentru echipa lui Nuno Espirito Santo urmează joi, de la ora 22:00, meciul cu Vitesse, din a patra etapă a grupelor Conference League, în campionat urmând a juca duminică, de la ora 16:00, pe terenul lui Everton.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport în etapa a 10-a din Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo