Noul stadion al celor de la Tottenham a fost inaugurat în 2019. Arena foarte modernă cu peste 60.000 de locuri, dotată și cu un complex de antrenament, i-a costat pe englezi circa 1,45 de miliarde de euro, iar acum oficialii lui Spurs încearcă să recupereze cel puțin o parte din această sumă.
Potrivit Football Insider, șefii lui Tottenham încearcă să ajungă la un acord privind drepturile de denumire ale stadionului, iar recent au făcut un pas important în acest sens. Discuțiile purtate acum au vizat un contract în valoare de peste 600 de milioane de euro.
Conform jurnaliștilor englezi, consiliul de administrație al clubului a prezentat inițial în discuțiile cu posibilii parteneri o înțelegere pe 10 ani, în valoare de 30 de milioane de euro pe an. Acum, însă, oficialii lui Spurs au purtat negocieri pentru un contract cu o valabilitate de 20 de ani.
Premier League
Come-back de senzație pentru Spurs și Conte. Unde se aflau în martie, comparativ cu Arsenal
17/05/2022 LA 05:50
În total, londonezii ar vrea să încaseze 600 de milioane de euro, bani cu care ar putea plăti o mare parte din datoria de circa 725 de milioane de euro pe care au făcut-o pentru construcția complexului.
Citește și:

Amazon și Nike, favorite să ajungă la un acord cu Tottenham

În acest moment, noul stadion al celor de la Tottenham nu are niciun nume, aceștia dorind să urmeze exemplele lui Arsenal (Emirates) și Manchester City (Etihad) și să-și denumească arena după partenerii cu care vor ajunge la un acord.
Conform sursei citate, șefii lui Spurs au purtat până acum discuții cu mai multe companii de top, printre care se remarcă Amazon și Nike. Acestea sunt favorite la a semna o înțelegere pe care londonezii și-o doresc a fi cea mai mare de acest gen din fotbal.
Jurnaliștii de la Football Insider mai notează că cei de la Tottenham ar fi vrut să ajungă la un acord pentru denumirea stadionului încă dinainte de startul acestui sezon, dar nu au reușit acest lucru, iar asta reduce posibilitatea ca clubul să bată palma pentru suma dorită în următoarele luni.
În orice caz, oficialii echipei sunt convinși că, după încheierea pandemiei, stadionul va genera o creștere semnificativă a veniturilor.
Premier League
Harry Kane nu mai vrea să plece de la Tottenham! Ce a spus despre colaborarea cu Antonio Conte
16/05/2022 LA 13:32
Premier League
Răsturnare de situație în cazul lui Dybala! Agentul atacantului, la negocieri în Premier League
14/05/2022 LA 14:26