Philippe Coutinho, omul pentru care Barcelona a plătit o avere, încă reprezintă o mare enigmă pentru lumea fotbalului, ce s-a întâmplat cu el în ultimii ani pe Nou Camp. El a plecat în 2018 de la Liverpool pe o sumă imensă, de 142 de milioane de lire sterline (în jur de 167 de milioane de euro), la data respectivă fiind cel mai bun jucător din Premier League.
La aproximativ 3 ani și jumătate distanță, brazilianul în vârstă de 29 de ani este doar o umbră a fotbalistului care impresiona pe Anfield și își ajuta echipa să ajungă în finala Ligii Campionilor.
Premier League
Brazilianul Richarlison, explicațiile trecerii sale de la Everton la Tottenham!
17/09/2022 LA 09:47
Aflată în criză financiară, Barcelona este gata să se despartă de Coutinho, chiar dacă va încasa de câteva ori mai puțin de cât a plătit. Văzând că în acest moment semnătura brazilianului ar fi foarte accesibilă, mai multe cluburi îl au pe ordinea de zi.

Transferul surpriză la care se gândește Pep Guardiola! Costă 30 de de milioane de euro

Vara trecută, Arsenal și Everton au studiat transferul lui Coutinho, dar nu au îndrăznit să facă pasul decisiv pentru că fotbalistul a fost accidentat, după cum informează ziarul catalan El Nacional. Barca a fost dispusă să lase mult din preț, dar tranzacția nu s-a mai realizat cu niciuna dintre grupări. Astfel, clubul a trebuit să caute o altă formulă pentru a reduce masa salarială de la echipă prin cedarea lui Griezmann la Atletico Madrid, susține sursa citată.
Acum, Coutinho s-a întors și aparent nu mai are probleme fizice. Este adevărat, încă nu performează la nivelul așteptat, dar nimeni nu crede că brazilianul a uitat să joace fotbal. El nu explodează poate și pentru că nu este în locul potrivit. În acest moment, Barcelona l-ar transfera fără să se gândească la 30 de milioane de euro, o cifră scăzută în raport cu prețurile pe care cluburile din Premier League le plătesc azi pentru transferuri.
"Aici apare figura lui Pep Guardiola, deoarece Coutinho este tocmai profilul pe care îl caută pentru Manchester City. Într-o echipă plină de mijlocași cu calitate, Coutinho s-ar potrivi ca o mănușă și Guardiola este convins că poate recupera cea mai bună versiune a brazilianului. Antrenorul catalan știe, de asemenea, că operațiunea nu ar deranja deloc Barcelona și că discuțiile ar fi foarte ușor de concretizat", precizează El Nacional.

O licitație pentru Coutinho ar bucura Barcelona

De Coutinho se interesează și Liverpool, dar și noul Newcastle al lui Mohamed bin Salman. Manchester City consideră că investiția a 30 de milioane de euro într-un fotbalist care nu cu mult timp în urmă a devenit cel mai bun jucător din Premier League este acceptabilă din punct de vedere al riscului.
https://i.eurosport.com/2021/10/12/3235740.png
În cazul în care Newcastle va intra și ea în "licitație", Barca nu poate decât să se bucure. Brazilianul este în acest moment și jucătorul cel mai bine plătit din lot.
Premier League
Neville îl acuză pe Ronaldo pentru haosul creat la United. Ce spune despre situația lusitanului
06/08/2022 LA 12:04
Premier League
Jucătorii lui Liverpool nu voiau să participe la parada din sezonul trecut. Mărturia unui om de bază
06/08/2022 LA 11:32