Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Trent Alexander-Arnold, hotărât să scrie istorie în Premier League pentru Liverpool

Alex Masgras

Actualizat 22/11/2021 la 18:51 GMT+2

Trent Alexander-Arnold, fundașul dreapta al celor de la Liverpool, este unul dintre cei mai în formă jucători din acest sezon din Premier League. Internaționalul englez a declarat după victoria cu Arsenal că își dorește să scrie istorie pentru "cormorani", prin realizările sale individuale.

Trent Alexander-Arnold avec Liverpool contre Burnley en Premier League, le 21 août

Credit imagine: Getty Images

Trent Alexander-Arnold a dat uitării sezonului trecut, atunci când atât el, cât și întreaga echipă a lui Jurgen Klopp au trecut prin momente dificile. În acest sezon, fundașul dreapta al lui Liverpool este într-o formă extraordinară, oferind până în acest moment 6 pase decisive.
În partida de sâmbătă contra lui Arsenal, câștigată de "cormorani" cu 4-0, Arnold a făcut o nouă partidă mare. Acesta a contribuit decisiv la două dintre reușitele echipei lui Jurgen Klopp, prin pasele decisive pentru Sadio Mane și Takumi Minamino.

Trent: "Vreau să dobor cât mai multe recorduri"

După un sezon trecut nereușit, în care a oferit doar 7 pase decisive, Trent a ajuns în primele 12 etape la borna cu numărul 6. De asemenea, fundașul dreapta al lui Liverpool are și cele mai multe pase de gol de la începutul sezonului 2018/19, 38 la număr, cu patru mai mult decât orice alt jucător din Premier League.
"Vreau să dobor cât mai multe recorduri. Vreau să scriu istorie prin prestațiile și cifrele mele. Cel mai important lucru pentru mine este să contribui cât mai mult și să îmi ajut echipa să câștige. Trofeele cu echipa sunt mult mai importante decât cele individuale, dar le poți folosi ca motivație, iar mie îmi place să îmi impun obiective.
Antrenorul mi-a dat libertatea de a juca așa cum consider eu că trebuie, iar acest lucru a funcționat de minune pentru echipă. Am evoluat foarte mult în ultimii ani și încerc să mă adaptez, să creez cât mai multe probleme pentru adversari. Până acum, totul merge bine, trebuie să menținem această formă și să ne asigurăm că putem să o ducem așa până la finalul sezonului", a declarat Trent Alexander-Arnold, potrivit This is Anfield.
Trent Alexander-Arnold avec Liverpool contre Norwich en Premier League, le 14 août
Actualul sezon este unul de excepție pentru jucătorul de 23 de ani, care mai are și 3 pase decisive în Liga Campionilor și 3 pase decisive pentru naționala Angliei, în preliminariile Campionatului Mondial. Forma bună din acest sezon l-a făcut pe Gareth Southgate să îl readucă la naționala Angliei pe Trent, care își pierduse locul în echipă, după prestațiile din sezonul trecut.
În sezonul 2020/21 din Premier League, acesta a reușit doar 7 pase decisive, dar în actuala stagiune caută să își depășească recordul de 13 pase decisive stabilit în sezonul 2019/20, atunci când Liverpool a ieșit campioană.
"Întotdeauna, minimul este un număr de două cifre, vreau să contribui cât mai mult posibil. În acest sezon, aș spune că pot ajunge la 15-20 de pase decisive în Premier League", a mai spus Trent Alexander-Arnold.
În acest moment, Liverpool se află pe locul al treilea în Premier League, cu 25 de puncte, la patru puncte de liderul Chelsea și la un singur punct de ocupanta locului doi, Manchester City.
Își va doborî Trent Alexander-Arnold recordul de 13 pase decisive în acest sezon de Premier League?
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo