Chelsea se număra printre marile favorite la câștigarea Premier League la începutul sezonului, mai ales după ce cucerise Champions League, dar, după un început bun, lucrurile s-au dereglat la echipa lui Tuchel.
Londonezii se află acum pe locul 2, la 10 puncte în spatele lui Mancehster City, iar în aceste condiții meciul direct de mâine este crucial pentru gruparea de pe Stamford Bridge. În cazul unei victorii, Chelsea va putea spera din nou la titlu, însă dacă va pierde șansele vor fi compromise în mare măsură.
Thomas Tuchel a recunoscut acest lucru la conferința de presă premergătoare partidei, unde a precizat că diferența acruală se datorează în special faptului că City nu a avut probleme de lot atât de mari în ultima perioadă, când toate cluburile din Premier League au fost afectate grav de Covid-19.
Premier League
Chelsea i-a găsit înlocuitorul perfect lui Rudiger! Cât ar trebui să plătească englezii
ACUM 21 ORE
"Poate că un eșec ne-ar compremite șansele la titlu. Cred totuși că diferența între noi și ei în acest sezon se datorează faptului că ei s-au descurcat mai bine cu absențele. Poate că sunt mai norocoși, poate că se antrenează mai bine, dar cert este că au mai puține accidentări la jucătorii cheie. Ei nu au suferit de Covid ca și noi. Aceasta este o diferență uriașă.
Am avut niște sincope în acest sezon care nu erau necesare. Dacă ai echipa completă, creezi o anumită atmosferă pentru toată lumea care îi împinge pe toți la limită.", a spus Tuchel citat de football-london.co.uk.
Citește și:

Thomas Tuchel, laude la adresa lui City și Guardiola

De când a ajuns la Chelsea, Tuchel a jucat de 4 ori împotriva lui City, câștigând primele 3 întâlniri, inclusiv finala Champions League. În turul campionatul actual, "cetățenii" s-au impus însă, chiar pe Stamford Bridge, scor 1-0. Antrenorul londonezilor a vorbit la superlatic despre adversare de sâmbătă, dar și despre Pep Guardiola, pe care îl consideră un etalon în ceea ce privește cei mai buni antrenori din lume la ora actuală.
"Cân joci cu City trebuie să fii la cel mai înalt nivel. Sunt punctul de referință, cea mai bună echipă din Anglia în acest moment. Acesta este ceva ce trebuie să recunoaștem, dar sunt întotdeauna pregătit pentru astfel de confruntări.
Dacă privim înapoi la ultimele jocuri, când avem echipa completă ne-am simțit bine și am fost într-o formă bună. Suntem mereu pregătiți pentru o luptă bună cu Man City. Suntem mereu acolo pentru a-i împinge la limită și a le pune probleme. Dar e clar că sunt foarte puternici, foarte consecvenți și performează la cel mai înalt nivel, produc rezultate chiar și când nu joacă la 100%, ăsta este adevărul.
Pentru mine, Guardiola este cel mai bun antrenor din lume. Fiecare poate avea propriile păreri, dar uită-te la palmaresul lui, ce a făcut la Barcelona, ​​Bayern Munchen și Man City.", a completat Tuchel.
Manchester City - Chelsea va fi sâmbătă, de la ora 14:30, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/01/13/3287387.jpg
Premier League
Chelsea - Tottenham | Își ia Conte revanșa pentru eliminarea din FA Cup?
23/01/2022 LA 11:14
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
21/01/2022 LA 09:56