Articol scris de Andrei Nicolae
Chelsea a avut un sezon foarte bun, pe care l-a început prin obținerea Supercupei Europei, în fața lui Villareal. Echipa din Londra a pus mână și pe Campionatul Mondial al Cluburilor, trofeu câștigat în februarie în fața lui Palmeiras, grație unui gol înscris de Kai Havertz de la punctul cu var.
Trupa lui Thomas Tuchel a ajuns de asemenea și în două finale interne, ambele pierdute la loviturile de departajare în fața lui Liverpool. Chelsea a ajuns în ultimul act atât în Finala FA Cup, cât și în Finala Cupei Ligii Angliei. În Premier League, londonezii vor încheia cel mai probabil pe locul al treilea, asigurându-și matematic calificarea în grupele Champions League.
Premier League
Un super-computer a prezis cine va câștiga titlul în Premier League sezonul viitor
26/06/2022 LA 13:42
Tehnicianului neamț i s-a cerut să facă retrospectiva sezonului echipei sale, cu două meciuri rămase, iar Tuchel nu a ezitat să își laude și rivalele care se luptă cu titlul pe masă duminică:
"Să sperăm că vom termina pe locul al treilea și este progres în acest sens. Am fost constant în primele trei în cel mai tare campionat, acum concurăm probabil cu cele mai bune echipe care au jucat în această ligă [City și Liverpool].
Plecând de aici, analizăm și nu trebuie să ne îngrijorăm după acest sezon, dar este multă ambiție în noi care nu este satisfăcută. Este până într-un punct bine, poate la un anumit nivel foarte bine, dar este mereu loc pentru progres. Nu ne vom relaxa și nu vom ceda ușor."
Citește și:

Tuchel, conștient de diferența dintre echipa sa și granzii din Premier League

Antrenorul lui Chelsea a vorbit și despre așteptările sale legate de următorul sezon și este optimist că echipa sa va fi la fel de competitivă, precum în acest an: "Ceea ce pot să promit este că voi fi aici, dacă pot promite ceva, iar eu voi fi aici cu energie deplină și cu energie pozitivă indiferent de situație.
Vom lucra în continuare pentru Chelsea și refuz să mă gândesc la scenarii negative. Vom fi competitivi, vom vedea la ce nivel ne vom situa. Legat de cum ne vor afecta întârzierea [în ceea ce privește preluarea echipei de către americani] și de sancțiunile, este un risc.
Va fi foarte dificil să compensăm pentru dezavantaj, ținând cont de situația celorlalte două echipe: City și Liverpool, care deja își îmbunătățesc echipa și își setează repere unul după altul în toate aspectele jocului."
Chelsea le vor înfrunta în ultimele două meciuri din Premier League pe Leicester și Watford în misiunea de a-și păstra locul al treilea din campionat.
Premier League
Kepa regretă despărțirea lui Abramovich de Chelsea! "Ne-a dus în top!" Ce a spus despre Tuchel
25/06/2022 LA 18:14
Premier League
Chelsea, ofertă fabuloasă pentru omul dorit insistent de Tuchel: Werner + 45 de milioane de €
25/06/2022 LA 11:07