Thomas Tuchel a scăpat situația de sub control la Chelsea, lucru care se vede în clasament, unde campioana Europei este deja la 6 puncte în spatele liderului Manchester City. O înfrângere cu West Ham, o victorie chinuită cu Leeds și două remize (cu Everton și Wolverhampton) sunt ultimele 4 rezultate ale "albaștrilor" în Premier League.
Principalul motiv al perioadei mai puțin faste a echipei lui Tuchel este lipsa unor jucători importanți. O parte dintre ei sunt accidentați, iar cealalți sunt indisponibili după ce au avut rezultate pozitive la testele pentru Covid-19.
Astfel, antrenorul german a fost nevoit să utilizeze o echipă improvizată în deplasarea de la Wolverhampton (0-0), în care a avut doar 6 rezerve, dintre care doi portari. Miza meciului și situația delicată la nivelul lotului l-au determinat pe Tuchel chiar să ignore total recmandările staff-ului medical în privința lui Kante, care a fost integralist.
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
IERI LA 12:22
"Aveam o recomandare serioasă din parte medicilor să-l folosim pe Kante maxim 45 de minute, pe care pur și simplu am ingnorat-o și l-am lăsat tot meciul în teren. Nu a fost momentul să-l scoatem din joc pe unul dintre cei mai buni mijlocași ai lumii pentru că este obosit.
Am cerut ca meciul să nu se joace, dar apelul a fost respins. Este foarte greu de înțeles, suntem îngrijorați de sănătatea jucătorilor. Unii fotbaliști jjoacă accidentați și nu e deloc în regulă. Ne asumăm un risc prea mare. Putem supraviețui unui joc, dar în cele din urmă vom plăti prețul, poate că noi plătim deja prețul. Nu mă pot compara cu alte echipe, vorbesc doar despre situația noastră.Vorbim despre protejarea jucătorilor și creearea unui mediu sigur, dar nu este nimic sigur în ceea ce se întâmplă", a spus Tuchel, citat de Daily Mail.
Citește și:

Thomas Tuchel cere ca Premier League să se întrerupă

După meciul de pe Molineux, Thomas Tuchel s-a alăturat vocilor care susțin întreruperea Premier League pentru ca focarele de Covid-19 din cadrul echipelor să fie stinse și lucrurile să revină la normal.
"Sper că se va opri, dar este mai mult sau mai puțin speranță. Nu este nimic altceva de făcut.Dacă avem următorul test și următorul rezultat pozitiv, aș dori să-i întreb pe oamenii din Premier League, la ce se așteaptă?", a declarat Tuchel, care a ținut să avertizeze asupra riscurilor pentru sănătate și siguranță pe fondul creșterii cazurilor de COVID.
Chelsea ar urma să joace miercuri, de la ora 21:45, contra Brentford, în sferturile de finală ale Cupei Ligii (Carabao Cup). Managerul german a susținut însă că echipa lui ar putea să nu se prezinte la această întâlnire. "Nu îmi pasă atât de mult de următoarele jocuri, ci doar de următoarele teste și de sănătatea jucătorilor. Am fost doar îngrijorați de siguranța jucătorilor. Iar băieții erau îngrijorați de sănătatea lor. Premier League a avut o opinie și noi am avut o altă părere", a mai spus Tuchel.
Reprezentanții cluburilor din Premier League se vor întruni astăzi în cadrul unei ședințe de urgență pentru a se lua o decizie privind următoarea perioadă. Conform zvonurilor lansate în presa din Anglia, se ia tot mai serios în calcul pozibilitatea ca Premier League să se întrerupă timp de câteva săptămâni.
Fotbal
Tuchel vrea să transfere la Chelsea un star de la Inter
16/01/2022 LA 15:33
Bundesliga
Ruptură totală între Haaland și Borussia Dortmund. Norvegianul vrea să plece chiar în această iarnă
15/01/2022 LA 07:49