Hakim Ziyech a costat-o pe Chelsea 40 de milioane de € în vara anului trecut, dar marocanul nu s-a adaptat rigorilor din Premier League și a fost mai mereu rezervă la campioana Europei. În ultimul timp, acesta a jucat mai des, ca urmare a gravelor probleme de lot cu care se confruntă Thomas Tuchel, dar prestațiile sale au fost șterse, iar o plecare a sa de pe Staford Bridge este tot mai probabilă.
Deși este printre cei mai valoroși jucători marocani la ora actuală, Ziyech nu a fost convocat nici la echipa națională pentru meciurile de la Cupa Africii, care va avea loc în Camerun în perioada 9 ianuarie - 6 februarie 2022.
Ziyech a avut un conflict cu selecționerul Vahid Halilhodzic în acest an şi nu a fost convocat pentru cele şase meciuri din preliminariile Cupei Mondiale 2022, disputate între septembrie şi noiembrie. Conform bosniacului care stă pe banca Marocului din 2019, Ziyech a fost lăsat pe dinafară și pentru turneul final de anul viitor pentru că ar strica atmosfera în vestiar.
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22
"Noțiunea de grup e ceva foarte fragil. Lucrăm bine în această lucru de doi ani și n-o să-i permit nimănui să vină aici și să strice ce am început. Echipa națională este sfântă", a spus Halihodzic, citat de BBC.
Conflictul dintre Ziyech și selecționer ar fi pornit de la refuzul jucătorului de a intra pe teren într-un meci amical, acuzând că este accidentat, deși medicii îi dăduseră undă verde să joace.
Citește și:

Tuchel nu poate decât să se bucure de neconvocarea lui Ziyech

Ziyech s-a născut în Olanda, națiune pe care a reprezentat-o la nivel de juniori și tineret, dar în 2015 atacantul a decis să joace pentru Maroc la nivel de seniori. Pânî în prezent, Ziyech are 40 de selecții și 17 goluri marcate pentru naționala africană.
Vestea neconvocării la națională este una bună pentru Thomas Tuchel, care se va putea baza pe Ziyech într-una dintre cele mai încărcate perioade a sezonului. Deși nu a evoluat strălucit, marocanul este oricum mai indicat decât tinerii din academia londonezilor, la care Tuchel se vede nevoit să apeleze tot mai des în ultima vreme, după ce mai mulți jucători de atac s-au accidentat sau au fost scoși din circuit de infectprile cu Covid.
Chelsea va avea oricum o absență importantă în perioada Cupei Africii. Edouard Mendy va juca pentru Senegal la turneul final din Camerun, astfel că Tuchel se va baza cel mai probabil pe Kepa pentru câteva săptămâni.
Fotbal
Tuchel vrea să transfere la Chelsea un star de la Inter
16/01/2022 LA 15:33
Bundesliga
Ruptură totală între Haaland și Borussia Dortmund. Norvegianul vrea să plece chiar în această iarnă
15/01/2022 LA 07:49