După ce a impresionat din punct de vedere ofensiv la Dortmund, lui Tuchel i s-a oferit oportunitatea de a antrena PSG, formație care avea un obiectiv clar: câștigarea Champions League. Și, în stagiunea 2019-2020, antrenorul german i-a dus pe Mbappe&Co până în finala UCL, unde Bayern s-a dovedit a fi prea puternică.
După acel sezon, părțile s-au despărțit, iar mulți specialiști au spus la vremea respectivă că Tuchel nu e un antrenor suficient de bun încât să câștige Liga Campionilor la Paris. Asta deși sub comanda sa, PSG a avut cel mai bun procentaj din istoria Ligue 1, câștigând 75,6% din meciuri.
Ajuns ulterior la Chelsea, tehnicianul de 48 de ani a făcut minuni și a arătat de ce e unul dintre cei mai buni antrenori din lume. A luat o formație căzută, după perioada Lampard și a dus-o spre câștigarea Champions League. Acum, albaștrii sunt lideri în Premier League, după 8 etape și mulțio anticipează un nou titlu pentru formația de pe Stamford Bridge.
Premier League
S-a anunţat programul Campionatului Mondial al Cluburilor. Chelsea îşi amână două etape
ACUM 17 ORE

Tuchel: "Chelsea și PSG sunt la polul opus în privința stilului și a conducerii"

Într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Gazzetta dello Sport, Tuchel a vorbit despre diferențele enorme dintre loturile lui PSG și Chelsea. Chiar dacă poate, individual, fotbaliștii erau mai valoroși la Paris, aceștia erau incredibil de capricioși. Tuchel trebuia să îndeplinească diverse roluri, fiind nevoit să îi controleze pe jucători pentru a nu călca strâmb. Asta și pentru că cei din conducerea de pe Parc des Princes erau extrem de permisivi cu vedetele. În schimb, în lotul formației din Premier League, profesionalismul este cuvântul de ordine, jucătorii comportându-se ireproșabil atât pe teren, cât și în afara lui.
"Eu cred că este mai simplu să-l antrenezi pe Romelu Lukaku decât pe Neymar și Kylian Mbappe. Chelsea și PSG sunt la polul opus în privința stilului și a conducerii. La PSG, parcă eram ministrul Sportului! Știți ce trebuia să fac? Trebuia să mă ocup mai mult de familiile vedetelor sau de prietenii acestora. La Chelsea, îmi fac treaba de antrenor, sunt mult mai liniștit", a mărturisit Thomas Tuchel.
Chelsea, fără Lukaku și Werner accidentați, va căuta a 7-a victorie în Premier League contra lui Norwich. Vorbim de o dispută între prima clasată și ultima clasată din cel mai puternic campionat al lumii (ora 14:30, Eurosport 1).
https://i.eurosport.com/2021/10/18/3239116.jpg
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League
Ralf Rangnick este, oficial, antrenorul lui Manchester United. Anunţul făcut de german
ACUM 18 ORE
Ligue 1
Informații de ultimă oră despre accidentarea lui Neymar! Ce mesaj a postat fotbalistul după meci
IERI LA 15:50