Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tuchel, dezvăluiri incredibile despre ce se întâmpla la PSG: "Eram ministrul Sportului! Știți ce trebuia să fac?"

Cristian Mihală

Actualizat 23/10/2021 la 13:41 GMT+3

Thomas Tuchel a fost foarte discret după ce a fost dat afară de la PSG, însă tehnicianul german a vorbit acum pentru prima oară despre cât de complicată era meseria de antrenor într-un lot cu fotbaliști capricioși.

Thomas Tuchel (links) tröstet Neymar nach der Niederlage im Champions-League-Finale

Credit imagine: Getty Images

După ce a impresionat din punct de vedere ofensiv la Dortmund, lui Tuchel i s-a oferit oportunitatea de a antrena PSG, formație care avea un obiectiv clar: câștigarea Champions League. Și, în stagiunea 2019-2020, antrenorul german i-a dus pe Mbappe&Co până în finala UCL, unde Bayern s-a dovedit a fi prea puternică.
După acel sezon, părțile s-au despărțit, iar mulți specialiști au spus la vremea respectivă că Tuchel nu e un antrenor suficient de bun încât să câștige Liga Campionilor la Paris. Asta deși sub comanda sa, PSG a avut cel mai bun procentaj din istoria Ligue 1, câștigând 75,6% din meciuri.
Ajuns ulterior la Chelsea, tehnicianul de 48 de ani a făcut minuni și a arătat de ce e unul dintre cei mai buni antrenori din lume. A luat o formație căzută, după perioada Lampard și a dus-o spre câștigarea Champions League. Acum, albaștrii sunt lideri în Premier League, după 8 etape și mulțio anticipează un nou titlu pentru formația de pe Stamford Bridge.

Tuchel: "Chelsea și PSG sunt la polul opus în privința stilului și a conducerii"

Într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Gazzetta dello Sport, Tuchel a vorbit despre diferențele enorme dintre loturile lui PSG și Chelsea. Chiar dacă poate, individual, fotbaliștii erau mai valoroși la Paris, aceștia erau incredibil de capricioși. Tuchel trebuia să îndeplinească diverse roluri, fiind nevoit să îi controleze pe jucători pentru a nu călca strâmb. Asta și pentru că cei din conducerea de pe Parc des Princes erau extrem de permisivi cu vedetele. În schimb, în lotul formației din Premier League, profesionalismul este cuvântul de ordine, jucătorii comportându-se ireproșabil atât pe teren, cât și în afara lui.
"Eu cred că este mai simplu să-l antrenezi pe Romelu Lukaku decât pe Neymar și Kylian Mbappe. Chelsea și PSG sunt la polul opus în privința stilului și a conducerii. La PSG, parcă eram ministrul Sportului! Știți ce trebuia să fac? Trebuia să mă ocup mai mult de familiile vedetelor sau de prietenii acestora. La Chelsea, îmi fac treaba de antrenor, sunt mult mai liniștit", a mărturisit Thomas Tuchel.
Chelsea, fără Lukaku și Werner accidentați, va căuta a 7-a victorie în Premier League contra lui Norwich. Vorbim de o dispută între prima clasată și ultima clasată din cel mai puternic campionat al lumii (ora 14:30, Eurosport 1).
Programul etapei a 9-a din Premier League - Transmisiuni Eurosport
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo