Chiar dacă etapa a 6-a din Premier League propune derby-ul nord-londonez dintre Arsenal și Tottenham, capul de afiș al rundei este întâlnirea dintre Chelsea și Manchester City, două dintre candidatele serioase la cucerirea titlului în acest sezon.
În plus, partida va fi prima reeditare a finalei Champions League din stagiunea trecută, când londonezii s-au impus cu 1-0, astfel că City are un motiv în plus de revanșă. "Cetățenii" au deja 3 puncte în spatele lui Chelsea, iar o eventuală înfrângere ar conduce la creearea unui ecart important, chiar dacă este abia începutul sezonului.
Thomas Tuchel a prefațat întâlnirea de pe Stamford Bridge și a recunoscut că are serioase probleme de lot. Pe lângă Mendy, despre care se știa că nu va juca, antrenorul german nu se va putea baza nici pe Pulisic, în privința căruia existau speranțe că se va reface, dar nici pe Mason Mount. Ultimul a suferit o accidentare ușoară în meciul din Cupa Ligii cu Aston Villa, iar Tuchel și-a exprimat regretul că nu-l va putea utiliza contra lui City.
La Liga
Lionel Messi, așteptat înapoi la Barcelona de Cruyff! "Trebuie să fie din nou împreună"
30/11/2022 LA 19:02
"Christian Pulisic este încă indisponibil. Pentru Mason Mount meciul vine prea devreme. Are o mică accidentare din jocul Aston Villa. A făcut progrese uriașe, dar nu e apt. Poate ar fi putut juca dacă meciul ar fi fost cu o zi mai târziu. Este o accidentare ușoară, dar există o dezamăgire pentru că este un jucător pe care ne bazăm, dar sarcina noastră este să găsim soluții acum și să-l readucem în echipă cât mai curând posibil.", a spus Tuchel, citat de Daily Mail.
Nici Pep Guardiola nu se va putea baza pe toți jucătorii, cele mai importante absențe fiind cele ale lui Mendy, Gundogan, Rodri sau Zinchenko.
Citește și:
https://i.eurosport.com/2021/09/20/3223716.png

Thomas Tuchel:

"

Sunt un antrenor mai bun astăzi decât am fost ieri

"

Thomas Tuchel și Pep Guardiola s-au întâlnit de mai multe ori în carieră, încă de pe vremea când ambii activau în Bundesliga. Atunci, Guardiola a avut mereu câștig de cauză, având la dispoziție o echipă net superioară (Bayern Munchen), dar bilanțul întâlnirilor directe a fost echilibrat după ce Tuchel a ajuns în Premier League. De altfel, londonezii au câștigat toate cele 3 dueluri cu City de când echipa a fost preluată de Tuchel, care este la egalitate în duelul meciurilor directe cu Pep Guardiola: 4 victorii, un egal și 4 înfrângeri.
Vorbind despre rivalitatea sa cu antrenorul iberic, Tuchel a declarat: "Nu cu mult timp în urmă, au existat o mulțime de voci care îmi spuneau că nu știu cum să-l înving pe Pep. Dar rezultatele din ultimele 3 meciuri demonstrează contrariul. Am cel mai mare respect pentru Pep. Sunt un admirator imens al impactului pe care l-a avut peste tot. Este un lucru pe care îl admir enorm și acest lucru nu se va schimba niciodată.Nu există absolut niciun motiv pentru care ar trebui să mă întreb dacă sunt sau nu un antrenor mai bun. Sunt un antrenor mai bun astăzi decât am fost ieri și acest lucru este suficient."
Derby-ul dintre Chelsea și Manchester City va avea loc sâmbătă și va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player începând cu ora 14:30.
https://i.eurosport.com/2021/09/20/3223565.jpg
Premier League
OFICIAL | Pep Guardiola și-a prelungit contractul cu Manchester City până în 2025
23/11/2022 LA 11:34
Premier League
Pep Guardiola negociază prelungirea contractului cu Manchester City! Când expiră actuala înțelegere
22/11/2022 LA 09:33