Thomas Tuchel a avut de gestionat un sezon dificil la Chelsea, unul marcat de schimbarea acționariatului. Vânzarea clubului de către Roman Abramovich a fost dificilă, dar în cele din urmă s-a realizat cu succes, iar noul patron este Todd Boehly.
Americanul este dispus să-i dea mână liberă lui Tuchel în privința transferilor, la fel cum se întâmplă cu Pep Guradiola la City sau cu Jurgen Klopp la Liverpool. Prestigioasa publicație The Telegraph scrie că germanul are la dispoziție 200 de milioane de € în primă fază, pentru a aduce doi jucători de clasă: Ousmane Dembele și Matthijs de Ligt.
Premier League
Chelsea se pregătește să mute pe piața transferurilor! Pe cine a pus ochii Tuchel
ACUM O ZI
Citește și:

Tuchel îi vrea la Chelsea pe Dembele și De Ligt

În privința francezului, lucrurile sunt simple, pentru că acesta își încheie contractul cu Barcelona. Faptul că Mbappe a semnat prelungirea cu PSG scade șansele ca Dembele să mai ajungă pe Parc de Princes, așa cum presa internațională a anunțat la un moment dat. Astfel, Chelsea are prima șansă de a-l lua gratis, chiar dacă tranzacția va presupune un bonus de instalare consistent.
Tuchel îl cunoaște pe Dembele din perioada Dortmund și este convins că îl poate face să redevină același jucător care impresiona în urmă cu câțiva ani. Francezul este încântat și el de ideea de a lucra din nou cu managerul german, iar discuțiile sunt foarte avansate.
În privința lui Matthijs de Ligt, Chelsea va trebui să scoată din buzunar o sumă imensă. Juventus îl consideră netransferabil pe fundașul olandez, mai ales că Giorgio Chiellini a plecat în MLS, iar Leonaardo Bonnuci nu mai este la prima tinerețe. Totuși, torinezii nu ar putea face nimic dacă Chelsea va plăti 150 de milioane de €, echivalentul clauzei de reziliere a contractului.
Foarte importantă va fi și dorința jucătorului. De Ligt nu a avut cel mai bun randament după ce a ajuns la Juventus, iar o mutare în Premier League i-ar putea surâde, mai ales că Chelsea i-ar putea oferi și un salariu mai mare decât încasează la Torino.
Pe lângă De Ligt, Chelsea are în vizor și alți fundași centrali de clasă, cel mai curtat fiind Jules Kounde, jucătorul Sevillei. În această vară, Tuchel i-a pierdut deja pe Antonio Rudiger și Andreas Christensen. În plus, Cezar Azpilicueta și Marcos Alonso sunt și ei pe picior de plecare, astfel că londonezii trebuie să întărească urgent defeniva în această perioadă de transferuri.
Fotbal
A început oficial perioada de mercato! Cele mai tari mutări care pot avea loc pe bani puțini
01/07/2022 LA 09:39
Fotbal
Cum arată 11-le starurilor care rămân libere de contract pe 1 iulie! Nume uriașe în atac
30/06/2022 LA 16:15