Park a avut această reacție după ce i-a auzit pe fanii lui United la meciul cu Wolverhampton (meci câștigat în urmă cu câteva săptămâni de formația lui Solskjaer cu 1-0). În tabăra adversă a jucat Hee-Chan Hwang, un internațional din Coreea de Sud care a făcut senzație în ultima etapă din Premier League, la partida cu Newcastle.
Fostul mijlocaș al echipei Manchester United a făcut acest apel căre fanii clubului, susținând că este o melodie conține un stereotip rasial despre Coreea de Sud.
Premier League
Vedetele din Premier League vor să se renunțe la VAR!
02/10/2022 LA 07:47

Un cântec creat special de fanii lui Manchester United pentru Ji-Sung Park a devenit insultă rasială pentru coreeni

"Știu că pentru fanii lui United nu înseamnă nicio insultă atunci când cântă acea melodie, dar totuși trebuie să le spun, să nu mai menționeze acel cuvânt (n.r. carne de câine), care astăzi este o insultă rasială pentru poporul coreean.
https://i.eurosport.com/2017/03/07/2038308.jpg
Când am auzit acea melodie în acel moment (n.r. când a ajuns la Manchester United), m-am simțit foarte mândru pentru început, pentru că mi-au creat o melodie. Dar când am auzit versurile - despre mâncarea cărnii de câine - a fost foarte incomod pentru mine. Eram tânăr, nu cunoșteam cultura de aici, așa că probabil era unul dintre lucrurile pe care trebuia să le accept. Nu am avut niciodată senzația că fanii au creat piesele cu semnificații negative. Întotdeauna creează un cântec pentru a da puțină energie jucătorilor. Așa văd eu lucrurile. De aceea l-am acceptat. Dar timpul s-a schimbat, suntem cu 15 ani mai târziu. După ce i-am auzit pe fanii lui United că au cântat din nou acea melodie, am simțit că trebuie să fac ceva", a declarat Ji-Sung Park.

Ji-Sung Park a jucat peste 200 de meciuri pentru Manchester United

Sud-coreeanul a adunat peste 200 de meciuri la Manchester United în perioada 2005-2012, venind de la PSV Eindhoven și a câștigat patru titluri pe Old Trafford, dar și Liga Campionilor în 2008. De-a lungul carierei, el a adunat și epste 100 de selecții pentru reprezentativa țării sale, cu care a jucat la trei ediții ale Cupei Mondiale
"Acest cuvânt special este foarte deranjant pentru coreeni și chiar îmi pare foarte rău pentru jucătorii mai tineri care au auzit genul de melodie. În Coreea, lucrurile s-au schimbat foarte mult. Este adevărat că, din punct de vedere istoric, am mâncat carne de câine, dar în zilele noastre, în special generația mai tânără, chiar o urăsc. Cultura s-a schimbat. Chiar le cer fanilor să nu mai menționeze acest cuvânt. Provoacă disconfort coreenilor când aud acea melodie. E timpul să ne oprim", a adăugat Ji-Sung Park.
Clubul l-a susținut pe fostul jucător în acest demers și i-a îndemnat la rândul ei pe fani să-i respecte dorințele.
Premier League
Erling Haaland, lăsat perplex de Guardiola! "E o nebunie, nu înțeleg cum e posibil așa ceva"
01/10/2022 LA 12:30
Premier League
Brazilianul Richarlison, explicațiile trecerii sale de la Everton la Tottenham!
17/09/2022 LA 09:47