Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un fost mare fotbalist, dezvăluiri inedite despre Cristiano Ronaldo: "Ne era rușine să încercăm ce făcea el"

Nicu Savin

Actualizat 21/01/2022 la 14:08 GMT+2

Cristiano Ronaldo este unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. Încă de la o vârstă fragedă, acesta a impresionat prin talentul și seriozitatea sa, iar acest lucru a fost confirmat de toți cei care i-au fost alături. Printre aceștia se numără și Rui Costa, care a făcut câteva dezvăluiri incredibile despre perioada în care CR7 abia pășea în lumea mare a fotbalului.

Cristiano Ronaldo of Portugal celebrates after scoring their side's first goal during the UEFA Euro 2020 Championship Group F match between Portugal and France

Credit imagine: Getty Images

Cristiano Ronaldo nu mai are nevoie de nicio prezentare. Recordurile doborâte și trofeele cucerite vorbesc de la sine despre portughez, care este perceput la scară largă ca unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. Cu toate că ascensiunea sa este cunoscută de toată lumea fotbalului, cei care i-au fost alături în anumite momente ale carierei continuă să scoată la iveală lucruri mai puțin știute despre actualul jucător de la Man United.
Rui Costa, fostul decar al naționalei Portugaliei, a rememorat momentele petrecute alături de Ronaldo la echipa națională, evindențiind că acesta s-a remarcat încă de la primele selecții prin ambiția și talentul său. Rui Costa a menționat că Ronaldo a reușit să-i eclipseze pe marii jucători portughezi din acea vreme și chiar să-i pună în situații oarecum jenante.
"Nu am jucat niciodată cu Messi, dar am avut privilegiul să fac asta cu Cristiano Ronaldo, la echipa națională. Era cel mai tânăr, dar s-a integrat imediat foarte bine și în fiecare zi venea cu o tehnică nouă pe care dorea săne-o prezinte. Adevărul este că ne era rușine săîncercăm ce făcea el la antrenament și îl imitam în secret.
Când nu era de față, eram cu toții de acord că va câștiga Balonul de Aur. Se vedea după felul său de a se antrena, după talentul lui. Nu aveam nicio îndoială. Știam că ne confruntăm cu un sportiv cu o voință extraordinară. A avut mintea și picioarele de a fi cel mai bun. Și, din fericire pentru toată lumea, așa a fost", a spus Rui Costa, citat de as.com.
În perioada amintită de Rui Costa, la naționala Portugaliei jucau fotbaliști precum Figo, Nuno Gomez, Deco, Pauleta sau Maniche, dar numele grele din vestiarul lusitanilor se pare că nu-l impresionau atât de mult pe Ronaldo, care își dorea încă de pe atunci să fie "vioara întâi" în echipă.
Citește și:

Cristiano Ronaldo, cu gândul la barajul de calificare la Campionatul Mondial

Portugalia nu a reușit să obțină calificarea la turneul final al Cupei Mondiale din 2022 în urma meciurilor din preliminariile competiției. Lusitanii s-au calificat, însă, la baraj, acolo unde vor da peste Turcia. Cu mai bine de două luni înaintea partidelor, Cristiano Ronaldo a vorbit despre cât de mult își dorește să obțină calificarea.
Starul lui Manchester United s-a arătat încrezător că echipa sa va merge la turneul final, spunând că portughezii vor fi pregătiți în martie pentru meciurile grele, dar frumoase pe care le vor avea de disputat. "Ar fi foarte trist să nu ne atingem obiectivul, accederea la Cupa Mondială de fotbal 2022. Dar cred că vom fi acolo. În fotbal, ca și în viață, trecem prin momente grele, dar în final vom rămâne în picioare.
Știm că vom avea meciuri grele, mai întâi împotriva Turciei, și dacă vom câștiga, cred că vom înfrunta Italia. Vom vedea. În martie vom fi pregătiți, va fi o bătălie și va fi frumos de urmărit pentru fanii fotbalului. Viața este așa cum este, nu există un scenariu perfect. Mai avem timp, trebuie să profităm de el pentru a fi gata în martie", a declarat Cristiano Ronaldo, într-un interviu pentru ESPN Brazilia.
Semifinala barajului de calificare dintre Portugalia și Turcia este programată pe 24 martie, în timp ce finala barajului va avea loc 5 zile mai târziu. Dacă vor trece de turci, lusitanii vor înfrunta învingătoarea duelului dintre Italia și Macedonia de Nord.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo