Luna noimembrie a fiecărui an reprezintă o lună specială pentru tot Regatul Unit. În tot Arhipelagul se comemorează "Ziua Armistițiului", sărbătoare care amintește de ziua în care s-a încheiat oficial Primul Război Mondial (11 noiembrie 1918).
Toate echipele din Premier League pregătesc ceremonii speciale în jurul acestei date. Floarea de mac este simbolul acestei tradiții, deoarece aceasta era singura care se mai regăsea pe câmpurile de luptă din Vestul Europei în momentul încheierii războiului, iar echipele din Anglia își imprimă pe tricouri această floare în semn de omagiu pentru soldații și civilii morți în prima mare conflagrație mondială.
Citește și:
La Liga
Atletico i-a decis viitorul lui Joao Felix! Primul club interesat de transfer și cât vor madrilenii
IERI LA 16:21

Nemanja Matic nu respectă tradiția de "Ziua Armistițiului"

Majoritatea jucătorilor, antrenorilor sau oficialilor repstectă cu strictețe această tradiți, dar există și excepții. Una dintre ele este Nemanja Matic, mijlocașul lui Manchester United, care refuză să poarte floarea de mac pe piept. Motivele sârbului sunt cât se poate de întemeiate și au legătură cu o traumă trăită în copilărie, în timpul bombardamentelor la care a fost supusă Serbia (pe atunci Yugoslavia) în 1999.
"Cunosc pe deplin motivul pentru care oamenii poartă "maci", respect pe deplin dreptul fiecăruia de a face acest lucru și am o susținere totală pentru oricine și-a pierdut oameni dragi din cauza unui război.
Cu toate acestea, îmi aduc aminte de un episod crunt pe care l-am trăit când eram un băiat speriat de 12 ani, care locuia în Vrelo, în timp ce țara mea a fost devastată de bombardamentul din 1999. Deși am mai făcut-o înainte, am reflectat și am ajuns la concluzia că nu este corect să port 'macul' pe tricou.
Nu vreau să disprețuiesc acest simbol al mândriei pentru britanici sau să jignesc pe cineva, dar toți suntem produsul propriei noastre experiențe și aceasta este o decizie personală din motivele expuse. Sper ca toată lumea să-mi înțeleagă motivele acum" a scris Matic pe contul personal de Instagram.
În meciul dintre Tottenham și Manchester United, terminat cu victoria clară a echipei lui Solskjaer, scor 3-0, "diavolii" au avut imprimată câte o floare de mac pe tricouri, dar tricoul lui Matic a făcut excepție.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/10/25/3243246.jpg
Bundesliga
Cristiano Ronaldo s-a lovit de primul refuz după despărțirea de United! Clubul care i-a închis ușa
29/11/2022 LA 13:32
Premier League
Casemiro, prima reacție după plecarea lui Ronaldo de la United! "Sper să nu-i meargă bine"
27/11/2022 LA 10:37