Sezonul recent încheiat din Premier League a fost o afacere în doi. Manchester City și Liverpool au luptat până în ultima etapă pentru titlu, "cetățenii" având câștig de cauză. Faptul că cele două echipe au fost cu mult în fața rivalelor reiese și din premiile individuale acordate după terminarea stagiunii.
Mohamed Salah a fost desemnat cel mai bun jucător din Premier League, iar Phil Foden a fost ales cel mai bun tânăr. Mai mult, din echipa ideală aleasă de forul conducător al primei ligi engleze fac parte 6 jucători de la Liverpool și 3 de la City. Rudiger (Chelsea) și Cristiano Ronaldo (Man United) sunt singurii "intruși" în cel mai bun prim 11 din sezonul trecut.
Citește și:
Premier League
Manchester City a perfectat transferul lui Kalvin Phillips! Suma considerabilă plătită de "cetățeni"
IERI LA 06:53

Aymeric Laporte, revoltat că nu a fost inclus în echipa sezonului

Într-un campionat atât de puternic, e imposibil ca jucători de clasă mondială să nu fie omiși la alcătuirea echipei ideale dintr-un sezon. Majoritatea dintre ei acceptă acest lucru, dar nu este și cazul lui Aynmeric Laporte, fundașul central al lui Manchester City.
Internaționalul iberic s-a revoltat în mediul on-line, considerând că merita un loc în cel mai bun prim 11, după un sezon în care a fost un punct cheie în echipa care a câștigat campionatul. Laporte a postat mai multe statistici care atestă că a fost unul dintre cei mai buni fundași din sezonul trecut.
Astfel, Laporte a scos în evidență că a fost jucătorul cu cea mai mare acuratețe a paselor în Premier League (94,8%). Acesta a dat cele mai multe pase complete pe parcursul sezonului (2767), depășindu-i pe coechipierii Rodri (2629) și Joao Cancelo (2516).
În plus, niciun fundaș central nu a marcat mai multe goluri decât el (4). De asemenea, Laporte a avut cele mai multe deposedări reușite în calitate de ultim apărător (4), la egalitate cu Gabriel (Arsenal).
Cu o oarecare doză de ironie, Laporte a postat un videoclip celebru al lui Jose Mourinho, în care portughezul spunea la un interviu: "Dacă vorbesc, voi avea mari probleme".
Echipa sezonului în Premier League
  • Portar: Alisson (Liverpool)
  • Fundași: Trent Alexander-Arnold (Liverpool) , Virgil van Dijk (Liverpool), Antonio Rudiger (Chelsea), Joao Cancelo (Manchester City)
  • Mijlocași: Kevin De Bruyne (Manchester City), Thiago Alcantara (Liverpool), Bernardo Silva (Manchester City)
  • Atacanți: Sadio Mane (Liverpool), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Mohamed Salah (Liverpool)
Fotbal
Salah, felicitat de Klopp după prelungirea contractului cu Liverpool
IERI LA 06:03
U-19 Euro
Euro u19 | Anglia este campioană, după o victorie obținută în prelungirile finalei cu Israelul
IERI LA 05:40