Federația Engleză de Fotbal a fost alertată de curând de o agenție de pariuri că la un meci din acest sezon din Premier League s-a pariat o sumă uriașă. Este vorba despre un meci al celor de la Arsenal, iar de pe un anumit cont s-ar fi mizat 55.000 de £ că un jucător al lui Arteta va primi cartonaș galben.
Acest lucru s-a întâmplat, iar respectiva agenție de pariuri s-a alertat imediat, anunțând forurile competente. Conform Daily Mail, se cunoaște numele starului "tunarilor" care a primit galben în cazul respectiv, dar deocamdată acesta trebuie să rămână anonim.
Reprezentanții FA anchetează cazul alături de Betradar, o companie de date sportive care este specializată în identificarea pariurilor neobișnuite și a potențialului de aranjare a meciurilor. Astfel de infracțiuni sunt foarte greu de demonstrat, astfel că procesul va fi unul de durată.
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
IERI LA 07:21
Citește și:

Federația Engleză, în alertă din cauza unui presupus caz de pariuri ilegale în Premier League

Un expert din industrie care a studiat modelele de tranzacționare pentru meciul respectiv a declarat că, deși pariurile au fost extrem de neobișnuite, este puțin probabil să implice vreun act de corupție.
"Pariereacu 10 minute înainte de acel cartonaș galben nu este ceva ce am mai văzut până acum. Nu cred că fotbaliștii din Premier League, cu salarii de 175.000 de lire sterline pe săptămână pariază, chiar dacă ar putea obține mai ușor sume importante.", a declarat respectivul expert.
În acest sezon, 16 jucători ai lui Arsenal au primit cartonașe galbene, astfel că imposibil de identificat fotbalistul în cauză, neștiindu-se despre ce meci e vorba. Totuși, e greu de crezut că fotbalistul respectiv a știut despre pariul repsectiv și că a primit deliberat cartonașul galben, precizează sursa citată.
Cazurile de pariuri ilegale în Anglia sunt rare. Cel mai cunoscut caz din trecutul apropiat a fost în 2018, când fundașul lui Lincoln City, Bradley Woods, a fost suspendat timp de 6 ani pentru că a fost găsit vinovat de faptul că a primit intenționat două cartonașe galbene într-un meci de FA Cup, totul pentru a facilita un câștig imens la pariuri.
Premier League
Scandal uriaș la Arsenal, după eșecul cu Newcastle! Unul dintre lideri și-a făcut praf coechipierii
17/05/2022 LA 08:03
Premier League
Arteta și-a distrus propriii jucători, după dezastrul cu Newcastle: "Au fost de 100 de ori mai buni"
17/05/2022 LA 07:49