Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un număr impresionant de jucători vor să plece de la Manchester United! Fără ce vedete pot rămâne 'diavolii'

Bianca Dumitru

Publicat 06/01/2022 la 10:50 GMT+2

Manchester United s-ar putea despărți în acest an de mai mulți fotbaliști care sunt nemulțumiți de situația de la echipă și ar vrea să plece. Presa din Anglia anunță că 17 jucători din lotul lui Ralf Rangnick ar putea să ajungă la alte echipe până la startul următorului sezon.

Manchester United players celebrate

Credit imagine: Getty Images

Manchester United se confruntă în această perioadă cu un exod de jucători. Mai mulți fotbaliști, care sunt cu moralul la pământ după primele luni ale sezonului, ar vrea să plece de pe Old Trafford. Potrivit Daily Mail, 17 sportivi sunt nemulțumiți și nu mai vor să continue în tricoul 'diavolilor roșii'.
Cu toate astea, unii dintre ei mai au contract și nu vor putea să se despartă atât de ușor de United, însă se așteaptă ca până la începutul sezonului următor lotul echipei să se schimbe radical.
Conform sursei citate, antrenorul Ralf Rangnick a avut deja o serie de întâlniri cu jucătorii pentru a discuta despre viitorul acestora. Unul dintre cei care ar putea să plece în această iarnă de la Manchester este Anthony Martial, care va fi cel mai probabil împrumutat la Sevilla, echipă care ar urma să-l transfere definitiv din vară.
Axel Tuanzebe a fost împrumutat deja la Napoli, după ce prima jumătate a sezonului și-a petrecut-o la Aston Villa, iar despre Phil Jones s-a spus că ar putea ajunge la Benfica, sub formă de împrumut. În schimb, lui Edinson Cavani i s-a spus că nu poate pleca până la finalul stagiunii, când va rămâne liber de contract. În aceeași situație sunt și Paul Pogba, Jesse Lingard și Juan Mata, care ar putea fi împrumutat în această iarnă în Spania sau în MLS.
În ceea ce-i privește pe Donny van de Beek, Dean Henderson și Eric Bailly, aceștia sunt nemulțumiți de faptul că nu prind foarte multe minute de joc și sunt deschiși să se transfere de la United la sfârșitul sezonului. În plus, Nemanja Matic, Fred și Diogo Dalot vor intra în ultimul an de contract în vară și ar putea cere să plec de pe Old Trafford, deși clubul are opțiunea de a le prelungi contractele cu încă 12 luni lui Fred și Dalot.
Citește și:

Cât pot investi cluburile din Premier League în transferuri în această iarnă

Ianuarie este luna în care cluburile din Premier League fac o analiză a primei părți a sezonului și decid în privința unor transferuri care să aducă noi soluții pentru manageri. Fair Play-ul Financiar a schimbat regulile jocului și acum fiecare dintre aceste cluburi au nevoie de o analiza mai concretă de eficientizare a acestor transferuri.
Daniel Levy este cunoscut în toată lumea pentru modul extrem de calculat de a face afaceri, iar Tottenham a rămas fără trofeu de peste 10 ani. Transferurile puține din ultimele 12 luni, dar și investiția uriașă în noul stadion înseamnă că Spurs au o posibilitate de a investi 400 de milioane de lire în această iarnă. Asta nu înseamnă automat că Antonio Conte va primi acești bani pentru a face transferuri, dar conform regulilor Fair Play-ului Financiar aici se poate întinde investiția în noi jucători.
Conform regulilor FPF, cluburile pot pierde 105 milioane de lire într-o perioadă de 3 ani. Manchester City și Chelsea au investit constant și de aceea nu vor avea posibilitatea de a beneficia de o sumă atât de mare cât are Tottenham. În fapt, Guardiola va putea cumpăra fotbaliști de 85 de milioane de lire, mai puțin decât au dreptul să cheltuie Leeds, Brentford sau Brighton.
Chiar dacă l-au adus pe Lukaku pentru mai bine de 100 de milioane în vară, Chelsea are posibilitatea, conform regulilor FPF, să cumpere fotbaliști de 200 de milioane. Într-o situație asemănătoare în această iarnă sunt Liverpool, Arsenal sau Manchester United.
Cât au voie să investească cluburile din Premier League în ianuarie:
  • Aston Villa - 5 mil.
  • Everton - 35 mil.
  • Southampton - 37 mil.
  • Watford - 60 mil.
  • Crystal Palace - 66 mil.
  • Wolves - 70 mil.
  • West Ham - 71 mil.
  • Manchester City - 84 mil.
  • Brighton - 85 mil.
  • Brentford - 88 mil.
  • Norwich - 92 mil.
  • Newcastle - 166 mil.
  • Burnley - 171 mil.
  • Arsenal - 201 mil.
  • Chelsea - 241 mil.
  • Manchester United - 243 mil.
  • Liverpool - 273 mil.
  • Tottenham - 400 mil.
Premier League Today
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo