Raheem Sterling este unul dintre cei mai importanți jucători din istoria recentă a lui Manchester City, dar în ultima perioadă atacantul a prins tot mai puține minute în echipa lui Pep Guardiola, în acest sezon jucând doar 5 meciuri ca titular.
Ascensiunea lui Phil Foden și transferul lui Jack Grealish, coroborate cu forma slabă a lui Sterling din stagiunea trecută, l-au determinat pe Guardiola să îl treacă pe linie moartă pe jucătorul trasnferat de la Liverpool în 2015, contra sumei de 63 de milioane de euro.
Sterling are doar 26 de ani și nu se mulțumește cu statutul de rezervă, mai ales că acest lucru l-ar putea face să-și piardă locul în primul 11 și la echipa națională. Astfel, atacantul ia serios în calcul să o părăsească pe Manchester City în viitorul apropiat, recunoscând că i-ar plăcea să joace în afara Angliei.
La Liga
Lionel Messi, așteptat înapoi la Barcelona de Cruyff! "Trebuie să fie din nou împreună"
IERI LA 19:02

Condiția lui Guardiola pentru a-l lăsa pe Sterling să plece

Unul dintre personajele decisive în transferul lui Sterling este Pep Guardiola. Potrivit presei din Spania, antrenorul lui Manchester City, care are o relație de prietenie cu președintele Barcelonei, Joan Laporta, va interveni pentru a-i facilita mutarea atacantului doar dacă acesta va alege să se ducă pe Camp Nou.
Guardiola este conștient că Barcelona are nevoie de un jucător de profilul lui Sterling și i-ar fi spus deja fotbalistului să nu ia în considerare ofertele venite de la alte cluburi.
Presa din Spania a scris recent că gruparea blaugrana este foarte atentă la situația lui Sterling, urmând să încerce un transfer în vara viitoare sau poate chiar în iarnă, când și-ar dori să-l aducă sub formă de împrumut.
Prețul englezului nu ar fi foarte ridicat, pentru că va intra atunci în ultimul an de contract, iar Barcelona și-ar putea permite. În vederea campaniei de achiziții din vara viitoare, catalanii se orientează numai către acest tip de jucători, consacrați, dar care ar putea semna gratis sau care ar costa foarte puțin, finanțele clubului de pe Camp Nou fiind reduse.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Harry Kane, șocat de diferența de joc dintre meciul cu Iran și cel cu SUA! "Total în contrast"
25/11/2022 LA 21:50
Premier League
OFICIAL | Pep Guardiola și-a prelungit contractul cu Manchester City până în 2025
23/11/2022 LA 11:34