Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un star englez din Premier League a primit cetățenia poloneză și poate debuta alături de Lewandowski în națională

Alex Masgras

Publicat 26/10/2021 la 17:28 GMT+3

Matty Cash, fundașul dreapta al celor de la Aston Villa, poate evolua de acum pentru echipa națională a Poloniei, după ce a obținut astăzi cetățenia.

Matty Cash

Credit imagine: Getty Images

Matty Cash, fundașul dreapta al celor de la Aston Villa, a primit cetățenia poloneză și poate evolua de acum încolo pentru echipa națională a Poloniei. Anunțul a fost făcut în cursul zilei de marți de către președintele federației din Polonia, Cezary Kulesza, care a spus că fundașul dreapta a contactat pentru prima dată federația în 2019.
"Este o zi foarte importantă pentru mine și pentru familia mea. Cererea mea pentru cetățenie a fost aprobată de autoritățile poloneze. Aș dori să le mulțumesc președintelui, familiei mele, dar și altor oameni care m-au ajutat. Este timpul pentru noi provocări, voi face totul pentru această țară", a scris Cash, în poloneză, pe Twitter.

Mama lui Matty Cash este din Polonia

Decizia lui Matty Cash de a evolua pentru naționala Poloniei nu este întâmplătoare, mama sa fiind originară din această țară. El va avea acum ocazia să își facă debutul în luna viitoare, în ultimele două meciuri din preliminariile Campionatului Mondial din 2022.
Polonia va întâlni în ultimele două etape din Grupa I Andorra și Ungaria, fiind în acest moment pe locul al doilea, cu 17 puncte, la 3 puncte de liderul Anglia li la 2 puncte de ocupanta locului 2, Albania.
Matty Cash a ajuns vara trecută la Aston Villa și are 38 de partide jucate pentru clubul din Birmingham. Acesta a marcat primul gol în tricoul lui Villa luna trecută, în victoria cu 3-0 contra celor de la Everton. Cash, în vârstă de 24 de ani, a mai jucat în Anglia la Wycombe și Nottingham Forrest, fără să fi jucat la vreo națională a Angliei.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport în etapa a 10-a din Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo