Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Unul dintre cele mai scumpe transferuri ale Barcelonei, dorit la Newcastle pentru doar 15 milioane de euro

Bianca Dumitru

Actualizat 20/10/2021 la 18:42 GMT+3

Newcastle l-a demis pe Steve Bruce, în locul căruia caută un nou antrenor. Clubul pregătește, însă, în același timp și campania de transferuri din iarnă. Pe lângă Dominic Calvert-Lewin, care este principala țintă a arabilor, cei de la Newcastle îl vor și pe Ousmane Dembele.

Coutinho és Dembélé sem vált be Barcelonában.

Credit imagine: Eurosport

Averea de 320 de miliarde de euro a arabului care a preluat Newcastle a făcut ca presa din întreaga lume să speculeze pe seama numelor mari care vor sosi pe St. James Park în perioada următoare.
Unul dintre fotbaliștii doriți în Premier League este Ousmane Dembele, fotbalistul pentru care Barcelona a plătit 135 de milioane de euro în 2017, când l-a transferat de la Borussia Dortmund. Catalanii și-ar fi dorit să-i prelungească înțelegerea francezului, însă nu au reușit să ajungă la un acord cu el, astfel că cei de la GetFootballNews au scris că sportivul s-ar putea despărți de club în iarnă.
Potrivit sursei citate, Newcastle ar putea să-l transfere în schimbul a doar 15 milioane de euro. Șeicii au pus condiția ca fotbalistul să ajungă pe St. James Park din postura de jucător liber de contract, banii urmând a-i fi plătiți lui, ca primă de instalare.
Englezii i-ar fi pregătit lui Dembele o înțelegere pe 5 sezoane, în care francezul va câștiga un salariu de 15 milioane de euro pe an.

Calvert-Lewin, principala țintă a lui Newcastle

În acest moment, Newcastle este într-o situație dificilă, aflându-se pe penultimul loc în clasament, iar perspectiva unui sezon fără cupe europene îi face pe mulți să fie reticenți în legătură cu ofertele primite.
Totuși, echipa are nevoie de întăriri masive în perioada de mercato din iarnă, pentru a nu exista emoțiile retrogradării, iar șefii clubului l-au pus pe Dominic Calvert-Lewin în fruntea listei de transferuri. Potrivit The Telegraph, oficialii de pe St. James Park vor face tot ce depinde de ei pentru a-l aduce pe vârful lui Everton.
Chemat constant la naționala Angliei, atacantul de 24 de ani are ca atuuri, dincolo de valoare, vârsta și faptul că nu e un obișnuit al aerului tare din Champions League. Ca atare, e unul dintre puținii pentru care un transfer la Newcastle nu ar fi, pe termen scurt, un pas înapoi.
Newcastle e dispusă să ofere peste 50 de milioane de euro pentru vârful lui Benitez, care sezonul trecut a marcat 21 de goluri în toate competițiile. Și în actuala stagiune a început în forță, dar din păcate pentru fanii "caramelelor" în acest moment e accidentat.
Calvert-Lewin ar face un parteneriat minunat cu actualul vârf, Callum Wilson, iar un trio ofensiv cu Allan Saint-Maximin ar oferi suficiente argumente pentru ca echipa să se salveze fără alte întăriri, în iarnă.
DCL a fost în ultima perioadă și în atenția lui Arsenal, dar e limpede că "tunarii" nu pot concura cu Newcastle din punct de vedere financiar. În plus, pe termen mediu și lung, formația de pe St. James Park pare mai îndreptățită să spere la performanțe, chiar dacă Arsenal are de partea sa istoria.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul etapei a 9-a din Premier League - Transmisiuni Eurosport
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo