Virgil Van Dijk se pregătește de marea finală Champions League, în care Liverpool va da piept cu Real Madrid. Olandezul a fost invitatul lui Rio Ferdinand în cadrul unei emisiuni la BT Sport, în care a oferit răspunsuri surprinzătoare.
Rugat să facă un exercițiu de imaginație și să aleagă 4 jucători în activitate alături de care ar vrea să joace într-o echipă de 5 oameni, Van Dijk nu a fost deloc părtinitor cu actualii coechipieri de la Liverpool, Sadio Mane sau Mohamed Salah neavând loc în echipa sa.
Olandezul l-a ales doar pe Alisson, ca portar, iar în rest a preferat fotbaliști de la alte echipe de top, inclusiv unul de la Real Madrid. Este vorba despre Karim Benzema, cu care va avea multe dueluri în finala de la Paris: "A fost on-fire, așa că merită să facă parte din această echipă", a spus Van Dijk despre atacantul francez.
Fotbal
Salah, felicitat de Klopp după prelungirea contractului cu Liverpool
02/07/2022 LA 06:03
Kevin De Bruyne și Kylian Mbappe sunt ceilalți doi jucători incluși în echipa ideală de fundașul central.
Citește și:

Van Dijk a numit cei mai dificili adversari pe care i-a întâlnit

Mergând mai departe, Van Dijk a indicat cei mai puternici adversari pe care i-a întâlnit în carieră. Și aici olandezul a surprins, incluzându-l pe listă pe Darwin Nunez, atacantul Benficăi, care i-a pus serioase probleme în dubla din sferturile Champions League, din acest sezon.
"Aguero a fost evident incredibil. Messi, probabil cel mai bun jucător din istoria fotbalului, după părerea mea. Mbappe este diferit, rapid... Haaland, de asemenea, foarte puternic. Darwin Nunez este puțin asemănător - foarte direct, rapid, înalt, puternic și este destul de greu să joci împotriva lui", a spus Van Dijk, citat de Mirror.
Când a fost întrebat de ce calități are nevoie un fundaș central pentru a face față celor mai buni atacanți din lume, Van Dijk a adăugat: "În fotbalul modern, cred că ritmul, confortul cu mingea la picior, comunicarea și, mai ales în Anglia, jocul aerian. Toate sunt toate calități cu adevărat importante".
Premier League
Mo Salah a devenit cel mai bine plătit jucător din Premier League, dar e abia al 4-lea în lume
01/07/2022 LA 19:02
Fotbal
Mohamed Salah și-a prelungit contractul cu Liverpool! Egipteanul va avea un salariu uriaș
01/07/2022 LA 15:20