Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Van Dijk a ales echipa ideală în care ar vrea să joace! Un singur coleg de la Liverpool are loc

Nicu Savin

Publicat 27/05/2022 la 11:08 GMT+3

Virgil Van Dijk a stat de vorbă cu Rio Ferdinandcu câteva zile înainte de finala Champions League, dintre Liverpool și Real Madrid. Rugat să facă un exercițiu de imaginație și să numească o echipă ideală de 5 oameni în care ar vrea să joace, fundașul olandez a surprins pe toată lumea: a ales niciun coechipier de la Liverpool, pe Alisson.

Virgil van Dijk of Liverpool during the Premier League match between Liverpool and Crystal Palace at Anfield on September 18, 2021

Credit imagine: Getty Images

Virgil Van Dijk se pregătește de marea finală Champions League, în care Liverpool va da piept cu Real Madrid. Olandezul a fost invitatul lui Rio Ferdinand în cadrul unei emisiuni la BT Sport, în care a oferit răspunsuri surprinzătoare.
Rugat să facă un exercițiu de imaginație și să aleagă 4 jucători în activitate alături de care ar vrea să joace într-o echipă de 5 oameni, Van Dijk nu a fost deloc părtinitor cu actualii coechipieri de la Liverpool, Sadio Mane sau Mohamed Salah neavând loc în echipa sa.
Olandezul l-a ales doar pe Alisson, ca portar, iar în rest a preferat fotbaliști de la alte echipe de top, inclusiv unul de la Real Madrid. Este vorba despre Karim Benzema, cu care va avea multe dueluri în finala de la Paris: "A fost on-fire, așa că merită să facă parte din această echipă", a spus Van Dijk despre atacantul francez.
Kevin De Bruyne și Kylian Mbappe sunt ceilalți doi jucători incluși în echipa ideală de fundașul central.
Citește și:

Van Dijk a numit cei mai dificili adversari pe care i-a întâlnit

Mergând mai departe, Van Dijk a indicat cei mai puternici adversari pe care i-a întâlnit în carieră. Și aici olandezul a surprins, incluzându-l pe listă pe Darwin Nunez, atacantul Benficăi, care i-a pus serioase probleme în dubla din sferturile Champions League, din acest sezon.
"Aguero a fost evident incredibil. Messi, probabil cel mai bun jucător din istoria fotbalului, după părerea mea. Mbappe este diferit, rapid... Haaland, de asemenea, foarte puternic. Darwin Nunez este puțin asemănător - foarte direct, rapid, înalt, puternic și este destul de greu să joci împotriva lui", a spus Van Dijk, citat de Mirror.
Când a fost întrebat de ce calități are nevoie un fundaș central pentru a face față celor mai buni atacanți din lume, Van Dijk a adăugat: "În fotbalul modern, cred că ritmul, confortul cu mingea la picior, comunicarea și, mai ales în Anglia, jocul aerian. Toate sunt toate calități cu adevărat importante".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo