Virgil Van Dijk a devenit cel mai scump fundaș din lume în 2018, când Liverpool îi plătea lui Southampton peste 80 de milioane de € în schimbul său. De atunci, olandezul a fost în mod constant printre cei mai buni fundași centrali din lume, chiar dacă în sezonul trecut a suferit o accidentare gravă.
Într-un interviu acordat pentru Nike, olandezul a dezvăluit lucruri extrem de interesante. Vorbind despre marii fundași centrali din fotbalul mondial, Van Dijk l-a menționat pe Ronald Koeman drept omul cu care ar fi dorit să formeze un cuplu în centrul defensivei.
"Pentru importanța pe care a avut-o în cariera mea și pentru faptul că a câștigat EURO 1998 cu naționala Olandei l-aș alege pe Ronald Koeman", a spus Van Dijk, citat de sport.es.
Premier League
Klopp le cere fanilor lui Liverpool să îi facă o primire specială legendei Origi la ultimul său meci
ACUM 18 ORE
Alegerea lui Van Dijk poate fi considerată subiectivă. Pe lângă faptul că a numit un conațional, Koeman a avut un rol esențial în ascensiunea sa, antrenându-l la Southampton în perioada când practic s-a remarcat cu adevărat în fotbalul mare. De asemenea, Van Dijk l-a avut antrenor pe Koeman și la naționala Olandei, înainte ca tehnicianul să lase "Portocala Mecanică" pentru a semna cu Barcelona.
Citește și:

Van Dijk, elogiat de Erling Haaland

Cu câteva zile în urmă, Erling Haaland a oferit un amplu interviu pentru ESPN, în care a abordat mai multe subiecte. Rugat să numească fundașul care i-a pus cele mai multe probleme până acum în carieră, atancatul Borussiei Dortmund nu a stat pe gânduri și l-a indicat pe Van Dijk.
"Știți foarte bine cât este de înalt, cât este de puternic. E și incredibil de rapid, iar timingul lui e perfect, are știința de a intra exact când trebuie la atacant. Nu cred că am câștigat vreun duel direct cu el, fizic e un monstru", a spus Haaland pentru ESPN.
Întrebat dacă se teme să îl întâlnească în viitor, norvegianul a spus că nu se pune problema de așa ceva, doar că îl respectă enorm pe Van Dijk pentru modul în care face marcaj la atacanți.
"Nu mă tem de nimeni, doar cred că e cel mai bun fundaș. Cred că și alți fotbaliști îl văd la fel. E rapid, puternic și rău. Dar rău în sensul deștept, fără a depăși limita. L-am întâlnit de două ori și am mai spus-o: e cel mai bun fundaș împotriva căruia am jucat", a explicat norvegianul.
Premier League
Liverpool i-a fixat prețul lui Minamino. Două cluburi sunt deja interesate de starul "cormoranilor"
ACUM 21 ORE
Liga Campionilor UEFA
Revenire importantă la Real Madrid înainte de finala cu Liverpool! Ce fotbalist s-a recuperat
IERI LA 09:32