Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Van Dijk a dezvăluit alături de ce fundaș celebru i-ar fi plăcut să joace: "Pe el l-aș alege"

Nicu Savin

Publicat 28/01/2022 la 14:21 GMT+2

Virgil Van Dijk este unul dintre mai buni fundași centrali din lume la ora actuală. Într-un interviu acordat celor de la Nike, olandezul a dezvăluit cu ce fundaș central celebru ar fi dorit să facă un cuplu în centrul defensivei.

Virgil van Dijk bleibt den Reds treu

Credit imagine: SID

Virgil Van Dijk a devenit cel mai scump fundaș din lume în 2018, când Liverpool îi plătea lui Southampton peste 80 de milioane de € în schimbul său. De atunci, olandezul a fost în mod constant printre cei mai buni fundași centrali din lume, chiar dacă în sezonul trecut a suferit o accidentare gravă.
Într-un interviu acordat pentru Nike, olandezul a dezvăluit lucruri extrem de interesante. Vorbind despre marii fundași centrali din fotbalul mondial, Van Dijk l-a menționat pe Ronald Koeman drept omul cu care ar fi dorit să formeze un cuplu în centrul defensivei.
"Pentru importanța pe care a avut-o în cariera mea și pentru faptul că a câștigat EURO 1998 cu naționala Olandei l-aș alege pe Ronald Koeman", a spus Van Dijk, citat de sport.es.
Alegerea lui Van Dijk poate fi considerată subiectivă. Pe lângă faptul că a numit un conațional, Koeman a avut un rol esențial în ascensiunea sa, antrenându-l la Southampton în perioada când practic s-a remarcat cu adevărat în fotbalul mare. De asemenea, Van Dijk l-a avut antrenor pe Koeman și la naționala Olandei, înainte ca tehnicianul să lase "Portocala Mecanică" pentru a semna cu Barcelona.
Citește și:

Van Dijk, elogiat de Erling Haaland

Cu câteva zile în urmă, Erling Haaland a oferit un amplu interviu pentru ESPN, în care a abordat mai multe subiecte. Rugat să numească fundașul care i-a pus cele mai multe probleme până acum în carieră, atancatul Borussiei Dortmund nu a stat pe gânduri și l-a indicat pe Van Dijk.
"Știți foarte bine cât este de înalt, cât este de puternic. E și incredibil de rapid, iar timingul lui e perfect, are știința de a intra exact când trebuie la atacant. Nu cred că am câștigat vreun duel direct cu el, fizic e un monstru", a spus Haaland pentru ESPN.
Întrebat dacă se teme să îl întâlnească în viitor, norvegianul a spus că nu se pune problema de așa ceva, doar că îl respectă enorm pe Van Dijk pentru modul în care face marcaj la atacanți.
"Nu mă tem de nimeni, doar cred că e cel mai bun fundaș. Cred că și alți fotbaliști îl văd la fel. E rapid, puternic și rău. Dar rău în sensul deștept, fără a depăși limita. L-am întâlnit de două ori și am mai spus-o: e cel mai bun fundaș împotriva căruia am jucat", a explicat norvegianul.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo