Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Van Gaal îl sfătuiește pe Ten Hag să nu aleagă United. Motivul invocat de selecționerul batav

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 28/03/2022 la 16:56 GMT+3

Erik ten Hag este unul dintre antrenorii care se află pe lista scurtă a echipei de pe Old Trafford. Louis van Gaal, selecționerul Olandei, consideră că Manchester United este un club comercial, ci nu un club de fotbal, iar compatriotul său ar greși dacă ar accepta o posibilă ofertă.

Louis van Gaal

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Andrei Nicolae
Actualul antrenor al lui Ajax a devenit recent favorit în preluarea rolului de manager al "diavolilor", după ce conducerea din Premier League a realizat o analiză amănunțită a posibililor antrenori. Tehnicianul olandez se află în cursă pentru postul de antrenor cu nume precum Mauricio Pochettino, Luis Enrique și Julen Lopetegui.
Louis van Gaal, fost antrenor pe Old Trafford în perioada 2014 – 2016, a vorbit despre posibilitatea compatriotului său de a ajunge în Anglia, în cadrul unui interviu dinaintea meciului amical dintre Olanda și Germania, de astăzi: "Cred că Erik ten Hag este un antrenor grozav. Iar un antrenor grozav este întotdeauna bun pentru Manchester United.
Dar Manchester United este un club comercial. Acestea sunt alegeri grele pentru un antrenor. Mai bine te duci la un club de fotbal. Eu nu o să îi ghidez cariera. Nu o să-l sfătuiesc eu, o să mă sune el pe mine. Dar el trebuie să aleagă un club de fotbal, ci nu un club comercial."
Selecționerul Olandei cunoaște echipa din Anglia destul de bine și a observat de-a lungul mandatului său care este situația din cadrul clubului. Van Gaal a fost demis la finalul sezonului 2015-16, după ce nu a reușit să încheie pe un loc de Champions League. Olandezul a încheiat stagiunea respectivă pe locul cinci, la egalitate de puncte cu rivala Manchester City, care a mers în cea mai importantă competiție europeană intercluburi.

Van Gaal, despre nemulțumirile lui Van Dijk

Selecționerul a vorbit în cadrul aceluiași interviu și despre problema sistemului de joc folosit, care este acuzat de unul dintre cele mai sonore nume din vestiarul batavilor, Virgil van Dijk. Fundașul lui Liverpool preferă sistemul 4-3-3 în detrimentul tacticii lui Van Gaal, 3-4-1-2.
"Dacă îmi place sistemul? Păi, încă sunt în favoarea 4-3-3, dar nu sunt selecționerul, iar el are o opinie foarte puternică în legătură cu asta", a declarat jucătorul batav. Van Gaal a dezvăluit că a vorbit deja cu Van Dijk despre acest aspect, în ciuda preferinței "cormoranului":
"Știu că are acea preferință, mereu a spus-o public. Am avut deja discuția aceasta când am venit aici. Antrenorul decide tacticile", a fost replica lui Van Gaal, aflat la al treilea mandat pe banca "portocalei mecanice".
Louis van Gaal a câștigat șase meciuri și a obținut două remize în cele opt partide ale sale, de la preluarea postului lăsat liber de Frank de Boer în vară, după Campionatul European.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo