În această săptămână, Roman Abramovich și-a anunțat printr-un comunicat de presă decizia de a vinde Chelsea, invocând "situația actuală". Omul de afaceri în vârstă de 55 de ani a precizat că nu pretinde să primească suma pe care a investit-o în clubul londonez, estimată la 1,8 miliarde de euro, și că "produsul net" al vânzării va fi vărsat unei "fundații caritabile în folosul tuturor victimelor războiului din Ucraina".
Decizia oligarhului rus de a vinde clubul a fost comentată în presa din Olanda de Piet De Visser. Fostul recrutor de la Chelsea a declarat că a fost afectat de anunțul lui Abramovich, spunând că rusul este un om diferit de cel pe care îl cunoaștem din articolele de presă.
De Visser a punctat că omul de afaceri nu este interesat deloc de bani și că nu este un bărbat rece, motiv pentru care a simțit nevoia să-i ia apărarea.
Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
ACUM 5 ORE
"A fost o lovitură grea pentru că este o persoană foarte importantă pentru club și oamenii au o imagine greșită despre el. Nu este vorba de bani pentru Roman, el are mulți și asta face o diferență importantă. El este de fapt o persoană caldă. Sigur că se va supăra pentru că vorbesc despre el în presă, dar îmi mențin părerea. Îi voi accepta cu plăcere furia.
Vreau să spun cine este adevăratul Roman pentru că el însuși nu vorbește niciodată cu presa, mulți îl văd ca pe un oligarh rece și asta mă doare foarte mult pentru că nu este așa. De aici nevoia mea de a-l apăra. Adevărul este că are o inimă mare și faptul că de banii din vânzarea clubului vor beneficia victimele războiului din Ucraina este o dovadă fără echivoc", a declarat De Visser pentru publicația olandeză Algemeen Dagblad.
Citește și:

"Roman Abramovich mi-a salvat viața"

În plus, olandezul în vârstă de 87 de ani a amintit de un moment special pe care l-a trăit în 2003, atunci când a fost aproape să-și piardă viața, fiind salvat de sprijinul oferit de Roman Abramovich.
"Îmi amintesc bine că tocmai suferisem o intervenție chirurgicală pe cord deschis când ulterior am dezvoltat un cancer la esofag. Am trecut peste, dar eram ca și mort. Așa că l-am sunat pe Roman să-i spun că, din păcate, a trebuit să mă retrag din postul de recrutor. Nu voi uita niciodată ce mi-a spus.
'Piet, poți semna un contract pe zece sau douăzeci de ani.' Nu mă crezi, nu? Eram în pragul morții și el mi-a spus că vrea să-mi prelungească contractul cu încă zece sau douăzeci de ani. Să știu că însemn mult pentru cineva mi-a dat multă putere.
Ca să nu mai spun de toate acele luni în care mi-a permis să mă recuperez în ritmul meu și în locul în care am vrut. Îndrăznesc să spun că Roman mi-a salvat viața", a completat Piet De Visser, citat de Mundo Deportivo.
Premier League
Chelsea a uitat repede de Rudiger și Christensen! Ofertă de 70 de milioane de € pentru un fundaș
ACUM 20 ORE
Premier League
Tuchel a realizat retrospectiva sezonului lui Chelsea. Ce a spus neamțul despre City și Liverpool
IERI LA 16:55