Fotbalul din Scoția și din Marea Britanie în general a primit astăzi o veste cruntă. Walter Smith, cel care reprezenta o legednă pentru Glasgow Rangers a decedat la vârsta de 73 de ani.
Walter Smith a fost unul dintre cei mai de succes antrenori ai lui Glasgow Rangers, cu care a câștigat 10 titluri în Scoția, pe perioada a 2 mandate în care a antrenat pe Ibrox Park: 1991-1998 și 2007-2011.
Din 1998 până în 2002, Smith a antrenat în Premier League, la Everton, iar apoi a fost pentru o scurtă perioadă secundul marelui Sir Alex Ferguson la Manchester United. Între 2004 și 2007, Smith a fost selecționerul Scoției, care sub comanda sa a făcut un salt de 70 de poziții în clasamentul FIFA.
Premier League
Cristiano Ronaldo, dezlănțuit! Wayne Rooney nu a scăpat de furia portughezului
14/11/2022 LA 09:56
Citește și:

Sir Alex Ferguson, devastat de moartea lui Walter Smith

Moartea lui Walter Smith a îndoliat întreaga lume a fotbalului din Marea Britanie, fostul antrenor fiind o figură extrem de respectată de toată lumea, chiar și de cei mai mari rivali.
"Cu profundă tristețe anunțăm decesul fostului nostru manager, președinte și legendă a clubului, Walter Smith. În numele consiliului de administrație, personalului și jucătorilor de la Rangers, transmit sincerele mele condoleanțe familiei Smith.
Este aproape imposibil să exprimăm ceea ce a însemnat Walter pentru fiecare dintre noi de la Rangers. El a întruchipat tot ceea ce ar trebui să fie un om implicat la acest club..
Caracterul și conducerea lui au fost fără egal și vor trăi mult timp în memoria tuturor cu care a lucrat în timpul celor două mandate la prima echipe.", a fost comunicatul președintelui campionei Scoției, Douglas Park.
Cei de la Celtic au uitat de rivalitatea istorică cu Rangers și au postat și ei un mesaj special odată cu dispariția fostului antrenor: "Celtic Football Club își exprimă cele mai profunde regrete în urma veștii triste că fostul manager al lui Rangers și al Scoției, Walter Smith, a decedat. Walter a fost un slujitor extraordinar al fotbalului scoțian și toată lumea de la Celtic FC transmite sincere condoleanțe."
Sir Alex Ferguson nu putea rămâne pasiv la vestea morții fostului său colaborator și prieten și a transmis un mesaj emoționant: "Sunt absolut devastat. Walter a fost o persoană specială. S-a luptat cu boala cu mult curaj. A fost un mare prieten de-al meu, l-am avut ca asistent la United în 2004 și a fost asistentul meu când Scoția a mers la Cupa Mondială în 1986. În tot acest timp am avut de-a face cu un om cu o mare busolă morală în felul în care și-a trăit viața și prietenia pe care a oferit-o atâtor oameni. Contribuția sa în fotbal la Dundee United, Rangers, Scoția, Everton și Man United a fost imensă."
Așa cum Alex Ferguson a dezvăluit în trecut, Walter Smith a fost omul care a insistat pentru transferul lui Wayne Rooney la Manchester United, iar cariera pe care a avut-o ulterior atacantul demonstrează că scoțianul avea un ochi fantastic la jucători.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/10/25/3243246.jpg
Premier League
Cristiano Ronaldo este dorit de o rivală după interviul incendiar în care a demolat-o pe Man United
14/11/2022 LA 07:04
Liga Campionilor UEFA
Carlo Ancelotti, lider suprem în Champions League. L-a depășit pe Sir Alex Ferguson miercuri seara
02/11/2022 LA 22:25