West Ham United are un sezon de excepție în Premier League, dar clubul a fost atras într-un scandal imens din cauza lui Kurt Zouma. Cu câteva zile în urmă, în mediul online s-a viralizat rapid un videoclip în care francezul era surprins lovindu-și cu brutalitate pisica.
Protecția animalelor s-a sesizat imediat, iar fundașul central s-a confruntat cu un val de mesaje dure din partea iubitorilor de animale. Mai mult, organizațiile care se ocupă de protecția animalelor au cerut ca fotbalistul să fie cercetat penal și au solicitat clubului să-i rezilieze contractul.
Cei de la West Ham nu au luat însă nicio măsură în acest sens, iar Zouma a fost integralist în victoria de aseară cu Watford, în urma căreia "ciocănarii" au urcat pe locul 4 în Premier League. Pe lângă imaginea pătată, clubul londonez va avea însă de suferit și din punct de vedere financiar.
Premier League
Ion Alexandru vă prezintă echipa etapei cu numărul 11 din Premier League
08/11/2021 LA 10:54
Vitality, o companie care avea un contract de sponsorizare cu West Ham, a decis să oprească colaborarea, motivând că măsurile luate de club după incident nu au fost suficiente.
"Am fost foarte tulburați de videoclipul pe care l-am văzut cu Zouma.La Vitality, condamnăm cruzimea împotriva animalelor și violența de orice fel. Suntem extrem de dezamăgiți de răspunsul clubului cu privire la acest incident.", s-a arătat în comunicatul emis de cei de la Vitality.
Citește și:

West Ham, amedă record pentru Zouma

În urma gesturilor sale, Zouma ar putea avea mari probleme cu legea. Conform presei engleze, pisicile francezului au fost deja luate din proprietatea sa și duse într-un centru de plasament pentru animale fără stăpân, iar ancheta este în curs de desfășurare.
Pe lângă acest lucru, Zouma a primit și o amendă uriașă din partea clubului. Conform metro.co.uk, aceasta se ridică la 250.000 £, echivalentul salariului pe două săptămâni al francezului. Suma respectivă ar urma să fie donată unei organizații caritabile care se ocupă de protecția animalelor.
"Kurt și clubul cooperează pe deplin la desfășurarea anchetei, iar jucătorul a respectat de bunăvoie pașii care trebuiau făcuți în etapa inițială a procesului, inclusiv livrarea celor două pisici ale familiei sale către RSPCA (n.r. fundația care a preluat pisicile respective).
Kurt regretă enorm ceea ce s-a întâmplat și, la fel ca toată lumea de la club, înțelege pe deplin profunzimea sentimentelor din jurul incidentului și necesitatea de a se lua măsuri.
Separat de investigația RSPCA și în așteptarea unei sancțiuni suplimentare odată ce rezultatul procesului este determinat, West Ham United poate confirma că Kurt Zouma a fost amendat cu cea mai mare sumă posibilă în urma acțiunilor sale din videoclipul care a circulat în mediul online", s-a arătat în comunicatul emis de West Ham.
Premier League
Premier League 2021/22: West Ham United | Va continua forma bună și în acest sezon?
01/08/2021 LA 13:12
Campionatul European UEFA
Probleme la naționala Franței, înainte de Euro. Mbappe și Giroud, relație tensionată
10/06/2021 LA 06:00