Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Who’s better | Alisson vs Kasper Schmeichel, duelul etapei intermediare din Premier League

Alex Masgras

Publicat 10/02/2022 la 09:45 GMT+2

Premier League a revenit după pauza de iarnă cu o etapă intermediară, iar cel mai interesant duel de la mijlocul săptămânii este cel dintre Liverpool și Leicester. Alisson Becker și Kasper Schmeichel vor fi doi dintre cei mai importanți oameni în partida de pe Anfield.

Alisson și Schmeichel

Credit imagine: Eurosport

Cea mai interesantă partidă oferită de etapa intermediară din Premier League este cea dintre Liverpool și Leicester. După ce la sfârșitul lunii decembrie, Leicester își lua revanșa pentru eliminarea din sferturile Cupei Ligii Angliei, câștigând pe teren propriu partida cu Liverpool, a venit rândul ca elevii lui Jurgen Klopp să își ia revanșa.
Cele două echipe se află în situații total diferite. Liverpool se află pe locul 2, cu 48 de puncte, în timp ce Leicester este pe locul 10, cu 26 de puncte. În weekend, cele două au jucat în runda a patra a Cupei Angliei. Liverpool s-a impus pe teren propriu contra lui Cardiff City, în timp ce Leicester a produs una dintre surprizele acestei faze, fiind eliminată de Nottingham Forrest, care s-a impus pe teren propriu cu 4-1. Mai mult de atât, ultima victorie a lui Leicester în Premier League a fost cea contra lui Liverpool, de pe 28 decembrie.
picture

Rezumatul partidei dintre Leicester și Liverpool, din a 20-a etapă a Premier League

În partida de joi seară, doi dintre oamenii care pot influența rezultatul sunt Alisson Becker și Casper Schmeichel, portarii celor două echipe. Atât Liverpool, cât și Leicester sunt echipe care preferă un fotbal ofensiv, iar spectacolul este garantat. M

Alisson Becker, unul dintre cei mai buni portari din lume

Jurgen Klopp a avut de pătimit din cauza portarilor, atunci când a venit la Liverpool în octombrie 2015. Nici Mignolet, dar nici Karius, nu au fost portari cu care Liverpool să se lupte pentru câștigarea Premier League sau a Ligii Campionilor, dar în vara anului 2018 poate considera că a dat lovitura.
Alisson Becker ajungea pe Anfield de la AS Roma și s-a dovedit a fi unul dintre cele mai importante transferuri din istoria recentă a "cormoranilor". Alisson este un portar care gafează rar, oferă siguranță apărării, chiar dacă are momente când preferă să joace riscant. Acesta a avut nenumărate momente când a salvat echipa lui Jurgen Klopp în parcursul său, fie că vorbim de Champions League, atunci când au câștigat trofeul în 2019, fie de Premier League, când Liverpool a devenit campioană un an mai târziu.
Liverpool goalkeeper Alisson Becker dives for the ball, Liverpool v Chelsea, Premier League, Anfield, Liverpool, August 28, 2021
Acest lucru s-a dovedit și în ultimul meci din Premier League al lui Liverpool, atunci când s-a impus cu 3-1 pe terenul lui Crystal Palace. Golul al treilea al lui Liverpool a venit foarte târziu, iar Liverpool a avut de suferit pe final. Cel care a salvat-o pe Liverpool de o remiză a fost chiar portarul brazilian, care a avut câteva intervenții decisive.
picture

Rezumatul partidei Crystal Palace - Liverpool, câștigată de trupa lui Klopp cu 3-1

Kasper Schmeichel, din 2011 la Leicester

Kasper Schmeichel se identifică cu Leicester City. Portarul danez, în vârstă de 35 de ani, se află la Leicester încă din 2011. Crescut la academia lui Manchester City și cu un tată care a apărat la cel mai înalt nivel în Premier League, Schmeichel este unul dintre cei mai importanți oameni cu care Leicester a scris istorie.
Cu Schmeichel în poartă, Leicester a cucerit titlul în sezonul 2015/16, a participat în UEFA Champions League și a cucerit Cupa Angliei sezonul trecut. Mai mult de atât, Schmeichel a devenit căpitanul echipei, după retragerea de la finalul sezonului trecut a lui Wes Morgan. Prestațiile foarte bune ale lui Schmeichel de la Leicester s-au observat și la echipa națională a Danemarcei, acolo unde este unul dintre cei mai importanți jucători, ajungând până în semifinale la EURO 2020.
Kasper Schmeichel.jpg
În Cupa Angliei, Schmeichel a fost rezervă, așa că nu i se poate reproșa nimic, în ceea ce privește eliminarea lui Leicester. Fiind un portar cu reflexe foarte bune, care poate schimba de unul singur soarta unui meci, Schmeichel are toate șansele să iasă în evidență joi seară. În fața unui Liverpool care pune o presiune extraordinară pe apărarea adversarilor, în mod special pe teren propriu.
Leicester are nevoie uriașă de puncte, postul lui Brendan Rodgers fiind în pericol, în cazul unui nou eșec. Liverpool încearcă să nu piardă contactul cu Manchester City, care deja se află la 9 puncte, în condițiile în care Liverpool are un meci mai puțin disputat. Toate aceste date ne indică faptul că partida de pe Anfield va fi una spectaculoasă, iar cei doi portari, Alisson Becker și Kasper Schmeichel vor fi puși la treabă.
Cine este mai bun?
Liverpool-Leicester City este joi seară, de la ora 21:45, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo