Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Who’s Better | Bruno Fernandes vs Kevin De Bruyne, duelul săptămânii în Premier League

Alex Masgras

Actualizat 05/11/2021 la 08:58 GMT+2

Bruno Fernandes și Kevin De Bruyne, doi dintre cei mai importanți oameni ai lui Manchester United și Manchester City, se vor întâlni în acest weekend pentru prima oară în sezonul 2021/22. Derby-ul orașului Manchester, Manchester United-Manchester City este sâmbătă de la 14:30, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.

Bruno Fernandes și Kevin De Bruyne

Credit imagine: Eurosport

Sâmbătă, Ole Gunnar Solskjaer și Pep Guardiola le vor conduce pe cele două mari echipe ale orașului Manchester în meciul cu numărul 186 din istoria lor, în toate competițiile. Până acum, United a câștigat 77 de partide, City 55, în timp ce 53 de întâlniri s-au terminat la egalitate.
Partida de pe Old Trafford vine într-un moment delicat pentru cei de la United, care nu trec prin cea mai bună perioadă a lor. În urmă cu două etape, chiar pe Old Trafford, "diavolii roșii" au pierdut fără drept de apel derby-ul cu Liverpool, scor 0-5. Acum, echipa lui Solskjaer vine după o victorie la scor pe terenul lui Tottenham și o remiză obținută în ultimul minut la Bergamo, cu Atalanta.
De cealaltă parte, echipa lui Pep Guardiola a pierdut în mod surprinzător pe teren propriu meciul cu Crystal Palace, scor 0-2, dar a trecut fără probleme la mijlocul săptămânii de Club Brugge, echipă pe care a învins-o cu 4-1.
Bruno Fernandes și Kevin De Bruyne sunt doi dintre cei mai importanți jucători de la United și City, cei doi fiind printre cei mai buni jucători din Premier League în sezonul trecut. Belgianul Kevin De Bruyne a fost votat la finalul stagiunii 2020/21 ca fiind cel mai bun jucător din Premier League, în ciuda nemulțumirilor fanilor lui Manchester United, care sunt de părere că Bruno a avut un sezon mai bun decât belgian și ar fi meritat acest premiu.

Bruno Fernandes are un început mai bun de sezon

Bruno Fernandes, portughezul sosit pe Old Trafford în ianuarie 2020, a ajuns rapid în inimile fanilor lui United. Acesta a impresionat încă din primele sale partide la noua sa echipă, reușind 8 goluri și 7 pase decisive în primele 14 partide la Manchester United.
Sezonul 2020/2021 a fost unul la înălțime pentru fostul jucător al celor de la Sporting Lisabona, mijlocașul reușind să înscrie nu mai puțin de 18 goluri și să ofere 12 pase de gol, devenind unul dintre cei mai buni jucători ai sezonului trecut din Premier League.
Bruno Fernandes
În actualul sezon, Bruno Fernandes a reușit în primele 10 etape din Premier League să marcheze 4 goluri și să dea 3 pase decisive, în timp ce în UEFA Champions League este principalul pasator de gol, având 5 de gol, în condițiile în care United a marcat 8 goluri până acum în cele 4 partide.
Chiar dacă spre deosebire de sezonul trecut, cel care iese în evidență cel mai mult este Cristiano Ronaldo, cel care a revenit în această vară pe Old Trafford, Bruno Fernandes rămâne în continuare unul dintre stâlpii echipei lui Ole Gunnar Solskjaer, un jucător esențial, care oricând poate crea o fază periculoasă.

Kevin De Bruyne, debut de sezon influențat de accidentări

După ce s-a accidentat în finala UEFA Champions League, după o ciocnire cu Rudiger de la Chelsea, Kevin De Bruyne a avut probleme și la Campionatul European. În timpul turneului final, acesta a suferit și o accidentare la gleznă, în partida contra Portugaliei. În ciuda durerilor, acesta a jucat și în sfertul de finală contra Italiei, dar a mărturisit ulterior în presa din țara sa natală că nu ar fi jucat dacă ar fi știut cum avea să arate glezna sa.
Din această cauză, De Bruyne a avut un start ratat de sezon, jucând doar 12 minute în partida din prima etapă cu Tottenham, ratând apoi următoarele partide. Revenit la jumătatea lunii septembrie, De Bruyne încă nu a ajuns la capacitate maximă, iar acest lucru se vede și din reușitele pe plan individual. Până acum, acesta a marcat doar două goluri în Premier League, fără să ofere vreo pasă decisivă.
Kevin de Bruyne for Manchester City against Crystal Palace in the Premier League.
De aproape o lună, de la meciurile disputate la națională în Nations League, De Bruyne nu a mai jucat 90 de minute în vreo partidă, ultima oară fiind integralist în partida de pe Anfield, pe 3 octombrie.
Chiar dacă belgianul de 30 de ani arată că încă mai are nevoie de timp pentru a ajunge la capacitate maximă, Kevin De Bruyne rămâne un jucător important pentru trupa lui Guardiola, acesta putând oricând decide soarta unei partide, cu atât mai mult în cazul în care vorbim despre un derby, ca cel care va avea loc sâmbătă, pe Old Trafford. Drept dovadă, unul dintre cele două goluri marcate de belgian a fost pe Anfield, în debry-ul cu Liverpool, în care Manchester City a terminat la egalitate cu echipa lui Jurgen Klopp. scor 2-2.
Cine este jucătorul mai bun?
Derby-ul orașului Manchester dintre United și City va avea loc în acest weekend. Manchester United-Manchester City este sâmbătă, de la ora 14:30, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport în a 11-a etapă de Premier League 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo