Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Who’s better | Jack Grealish vs Romelu Lukaku, duelul sutelor de milioane din Manchester City-Chelsea

Alex Masgras

Actualizat 14/01/2022 la 07:28 GMT+2

Manchester City și Chelsea se întâlnesc sâmbătă, în primul meci al etapei cu numărul 22 din Premier League. Chelsea speră să micșoreze distanța față de liderul din Anglia, în timp ce echipa lui Pep Guardiola caută să se distanțeze, în drumul către un nou titlu în Premier League.

Jack Grealish și Romelu Lukaku

Credit imagine: Eurosport

Etapa cu numărul 22 din Premier League începe cu un meci pe măsură. Manchester City, liderul din Anglia, primește vizita lui Chelsea, ocupanta locului doi. În acest moment, echipa lui Thomas Tuchel se află la 10 puncte de campioana sezonului trecut, dar speră să micșoreze această diferență în partida din weekend de pe Etihad.
Pe lângă faptul că este un duel al unor echipe din fruntea clasamentului, Manchester City – Chelsea va fi și un duel al celor mai scumpe transferuri din această vară. Echipa lui Pep Guardiola a plătit 118 milioane de euro pentru aducerea lui Grealish de la Aston Villa, în timp ce Chelsea a plătit 115 milioane de euro lui Inter pentru revenirea lui Lukaku pe Stamford Bridge.
În ciuda sumelor uriașe plătite pe cei doi jucători în această vară, Grealish și Lukaku au avut evoluții sub așteptări în acest sezon, iar ei încă trebuie să demonstreze că au meritat să fie transferați pentru sumele respective.

Jack Grealish

Jack Grealish a ajuns în această vară pe Etihad, dar încă nu a reușit să se ridice la nivelul așteptărilor pentru echipa lui Pep Guardiola. Vorbim despre un jucător care a impresionat sezonul trecut la Aston Villa, iar englezii au așteptări foarte mari de la mijlocașul englez.
Jack Grealish pare că încă mai are nevoie de timp pentru a putea demonstra că City nu s-a jucat cu banii atunci când l-a cumpărat de la Villa. Diferențele dintre fosta sa echipă și campioana Angliei sunt și ele de luat în considerare. Ajungând la City, Grealish nu mai este cel mai important jucător al echipei, iar faptul că împarte vestiarul cu jucători de clasă mondială, unde concurența este foarte mare, pare să fie un motiv în plus pentru care acesta întâmpină dificultăți în primul său sezon pe Etihad.
Grealish celebrating, Manchester City-Aston Villa
În ultimele partide disputate de Manchester City, Grealish nu a fost una dintre soluțiile lui Guardiola, fiind mai mult rezervă în Premier League. În acest sezon de Premier League, Grealish a reușit doar 2 goluri și 2 pase decisive, în 14 partide. Acesta a primit critici și din partea unor foști mari jucători din Premier League. Printre ei se numără și Alan Shearer, care este de părere că mijlocașul englez joacă prea mult la siguranță și nu își asumă riscuri. Sezonul trecut, pe vremea când îmbrăca tricoul lui Aston Villa, Grealish a reușit să înscrie de 6 ori și să ofere 10 pase de gol.

Romelu Lukaku

Romelu Lukaku a revenit în această vară la Chelsea, după ce belgianul a mai aparținut de londonezi și în urmă cu 10 ani. Fără să se impună pe Stamford Bridge, fiind mai mult împrumutat la West Bromwich, Lukaku a revenit vara aceasta pe o sumă fabuloasă: 115 milioane de euro. Chelsea a pus ochii pe atacantul belgian, după ce acesta a reușit să câștige titlul în Serie A alături de Inter, fiind o adevărată mașinărie de goluri pentru nerrazzuri.
În cele două sezoane petrecute la Milano, Lukaku a marcat 23, respectiv 24 de goluri. În acest sezon însă, revenirea în Premier League nu a fost tocmai pe placul belgianului. În 13 partide, el a marcat doar 5 goluri și este departe de forma arătată în Italia. Sezonul acesta Lukaku a avut de suferit și din pricina accidentărilor și a covidului. După ce s-a vindecat de virus, el a revenit cu două goluri, în meciurile cu Aston Villa și Brighton, dar un interviu pentru presa din Italia, în care și-a manifestat nemulțumirile față de Chelsea și dragostea față de Inter, l-au forțat pe Thomas Tuchel să îl excludă din lot pentru derby-ul cu Liverpool.
Thomas Tuchel the manager / head coach of Chelsea celebrates with Romelu Lukaku his players at full time during the Carabao Cup Semi Final First Leg match between Chelsea and Tottenham Hotspur at Stamford Bridge on January 5, 2022 in London, England.
După ce a fost amendat și a avut o discuție cu tehnicianul german, Lukaku a revenit în lotul echipei, el fiind integralist în cele două meciuri din semifinalele Cupei Ligii cu Tottenham și în partida din FA Cup cu Chesterfield în care a marcat în cele 45 de minute în care a fost folosit. Acest lucru nu poate să arate decât că Tuchel a trecut peste neînțelegerile cu Lukaku, iar belgianul a mai primit o șansă. În meciul de sâmbătă, belgianul are șansa să schimbe și părerea fanilor, cu o prestație pe măsură în fața lui City.
Cine este mai bun?
Partida dintre Manchester City și Chelsea este sâmbătă de la ora 14:30, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Premier League 14-16 ianuarie 2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo