Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Who’s better | Jordan Pickford-Aaron Ramsdale, duelul portarilor în Everton-Arsenal

Alex Masgras

Actualizat 06/12/2021 la 07:46 GMT+2

Everton și Arsenal au doi dintre cei mai interesanți portari englezi din Premier League. Tânărul Aaron Ramsdale și portarul naționalei Angliei, Jordan Pickford, se vor întâlni în această seară în Everton-Arsenal, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.

Jordan Pickford și Aaron Ramsdale

Credit imagine: Eurosport

Ultimul meci al etapei cu numărul 15 din Premier League ne oferă un duel extrem de interesant pe Goodison Park, acolo unde echipa lui Rafa Benitez, Everton, va primi vizita celor de la Arsenal, conduși de Mikel Arteta. Ambele echipe vin după înfrângeri în etapa intermediară, dar situațiile celor două echipe sunt complet diferite.
Everton este pe locul 16, cu doar 15 puncte după 14 etape, iar postul lui Rafa Benitez este în pericol. "Caramelele" au câștigat ultima partidă în Premier League la finalul lunii septembrie, obținând doar 2 puncte în 8 etape de atunci. Miercuri seară, a pierdut pe teren propriu cu marea rivală din oraș, Liverpool, scor 1-4.
De cealaltă parte, Arsenal a pierdut în etapa intermediară pe Old Trafford, cu Manchester United, scor 2-3. Echipa lui Mikel Arteta se află într-o situație mult mai bună decât adversara sa din această seară, fiind pe locul 7, cu 23 de puncte, având șanse să termine etapa pe locul 5, în cazul unei victorii pe Goodison Park.
În această seară va fi și un duel al portarilor. În această seară, între buturile lui Everton se va afla Jordan Pickford, cel care este și portarul titular al echipei naționale a Angliei, în timp ce la Arsenal, Aaron Ramsdale, este un portar de 23 de ani, cu evoluții foarte bune pentru echipa de pe Emirates.

Jordan Pickford

Jordan Pickford a lipsit într-o singură partidă din Premier League din acest sezon, atunci când Everton a pierdut la scor de neprezentare deplasarea de la Aston Villa, 0-3. În rest, din cele 13 apariții din Premier League, acesta a reușit să termine 3 partide fără gol primit, cu un total de 21 de goluri primite în acest sezon.
Jordan Pickford
În ciuda faptului că echipa sa traversează o perioadă dificilă, Pickford rămâne portarul numărul 1 al naționalei Angliei. Ajuns la 27 de ani, Pickford este un portar experimentat în Premier League, acesta având și experiențe lungi la ultimele două turnee finale, atunci când a ajuns cu Anglia în semifinalele Campionatului Mondial din 2018 și în finala Campionatului European din această vară.
Chiar și în aceste condiții, Pickford a dat mereu senzația că îi lipsește ceva pentru a deveni un portar de top în Premier League, care să poată fi comparat la toate capitolele cu portari precum Ederson, Alisson, De Gea, Mendy sau Lloris. În continuare, el își face datoria la echipa de club și la echipa națională, dar postul său de titular în echipa lui Gareth Southgate riscă să fie în pericol, după evoluțiile lui Ramsdale, portarul lui Arsenal, din acest sezon.

Aaron Ramsdale

Aaron Ramsdale a semnat în această vară cu Arsenal, venind de la Sheffield United, după ce a fost a treia opțiune a lui Gareth Southgate la EURO 2020. După ce primele trei etape au fost de coșmar pentru "tunari", cu înfrângeri cu Brentford, Chelsea și Manchester City și golaveraj 0-9, tânărul de 23 de ani l-a înlocuit pe titularul Bernd Leno. Din acel moment, Arsenal a început o serie foarte bună de meciuri fără înfrângere, care i-au asigurat locul de titular în echipa lui Arteta.
Aaron Ramsdale admits he has watched his wonder save against Leicester "100 times"
După ce s-a vorbit că ar aduce ghinion, după ce a retrogradat cu Bournemouth și Sheffield United, primele sale echipe cu care a evoluat în Premier League, Ramsdale a demonstrat că este un portar cu calități, pe care Arsenal se poate baza. În 11 partide, acesta a primit 11 goluri, reușind să încheie 6 partide fără gol primit.
Luna trecută, Ramsdale a debutat și pentru echipa națională a Angliei, în partida din deplasare cu San Marino, câștigată fără emoții de jucătorii lui Southgate. Chiar dacă și-a făcut debutul într-o partidă mai mult decât facilă, Ramsdale este considerat un portar de perspectivă care poate ajunge, în viitor, titularul naționalei Angliei, iar prestațiile sale din ultimele două luni de la Arsenal îi dau tot dreptul să viseze la acest lucru.
Cine este mai bun?
Everton-Arsenal este în această seară de la ora 22:00, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Program transmisiuni Premier League, etapa 15
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo