Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Who’s better | Luis Diaz vs Heung-Min Son, duelul finalului de săptămână din Premier League

Alex Masgras

Publicat 06/05/2022 la 03:08 GMT+3

Liverpool-Tottenham este meciul etapei cu numărul 36 din Premier League. Calificată în finala UEFA Champions League, Liverpool continuă și lupta pentru titlul din Anglia. Sâmbătă seară va primi vizita lui Spurs, o echipă care luptă în ultimele etape din acest sezon pentru un loc de UEFA Champions League.

Luis Diaz și Heung-Min Son

Credit imagine: Eurosport

Liverpool – Tottenham este capul de afiș al etapei cu numărul 36 din Premier League. Partida va avea loc sâmbătă seară pe Anfield, fiind primul meci al echipei lui Jurgen Klopp de la calificarea în finala UEFA Champions League.
Până la ultimul act de la Paris, echipa lui Jurgen Klopp continuă lupta pentru titlul din Anglia, fiind la un singur punct de liderul Manchester City, cu patru meciuri înaintea finalului de sezon. Liverpool se află pe locul secund, cu 82 de puncte, în timp ce adversara sa de sâmbătă se află pe locul 5, cu 61 de puncte.
Tottenham are și ea un obiectiv extrem de important în ultima parte a acestui sezon. Echipa lui Antonio Conte se luptă cu Arsenal pentru locul 4, ultimul loc care duce în grupele UEFA Champions League în sezonul viitor.
În partida tur, disputată în luna decembrie la Londra, Tottenham și Liverpool au încheiat la egalitate, 2-2. La patru luni și jumătate de la acea partidă, Liverpool are un nou jucător care a sosit pe Anfield în luna ianuarie de la Porto: Luis Diaz.
Duelul dintre Luis Diaz și Heung-Min Son este, probabil, cel mai interesant duel pe care capul de afiș al etapei cu numărul 36 îl oferă.

Liverpool a dat lovitura cu Luis Diaz în această iarnă

Luis Diaz a ajuns la Liverpool la finalul lunii ianuarie de la FC Porto, în schimbul a 45 de milioane de euro. Columbianul de 25 de ani s-a acomodat foarte bine în echipa lui Jurgen Klopp și a devenit deja un jucător iubit de fanii de pe Anfield.
Luis Diaz a fost decisiv marți seară în returul cu Villarreal, atunci când Jurgen Klopp l-a introdus la pauză, atunci când cormoranii erau conduși cu 0-2. Introducerea lui Luis Diaz pe teren a schimbat jocul lui Liverpool, care a devenit mult mai periculoasă, columbianul reușind chiar să înscrie golul al doilea al echipei de pe Anfield.
Luis Diaz esulta dopo il gol durante Liverpool-Norwich - Premier League 2021-22
Luis Diaz a marcat deja de 5 ori în tricoul lui Liverpool (3 goluri în Premier League și 2 în UEFA Champions League), oferind și 3 pase de gol de când a venit de la Porto.
Este foarte clar că Liverpool a făcut o afacere foarte bună în această iarnă prin aducerea lui Luis Diaz. Chiar dacă se află de puțin timp pe Anfield, Diaz poate fi unul dintre jucătorii decisivi pentru cormorani în acest final de sezon în care se luptă pentru cucerirea a trei trofee: Premier League, FA Cup și UEFA Champions League, după ce a câștigat deja Cupa Ligii Angliei la finalul lunii februarie.

Heung-Min Son, cel mai bun sezon la Tottenham

Pe plan individual, Heung-Min Son are parte de un nou sezon foarte bun în tricoul lui Spurs. Sud-coreeanul a reușit să marcheze 19 goluri și să ofere 7 pase decisive în cele 31 de partide pe care le-a disputat în acest sezon de Premier League.
Ultima lună a fost foarte bună pentru Son. El a reușit să marcheze nu mai puțin de 6 goluri și să ofere 2 pase decisive în ultimele 5 partide ale lui Tottenham în Premier League.
Son Heung-min of Tottenham Hotspur celebrates
Cu Tottenham la două puncte de Arsenal, ocupanta locului 4, Son caută să facă o nouă partidă mare pe terenul lui Liverpool sâmbătă seară. În luna decembrie, Son a marcat golul de 2-2, iar acum speră să o facă din nou, în condițiile în care a marcat doar de trei ori împotriva cormoranilor în 12 partide.
În ultima partidă din campionat, Heung-Min Son a fost omul meciului pentru Spurs, în victoria de pe teren propriu în fața celor de la Leicester. Son a marcat două goluri și a oferit o pasă de gol în partida de duminica trecută.
Cine este mai bun?
Liverpool – Tottenham se joacă sâmbătă seară de la ora 21:45, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo