Manchester United și Tottenham se întâlnesc sâmbătă seară pe Old Trafford, într-un derby al echipelor care luptă în acest sezon pentru locul 4. Echipa lui Ralf Rangnick a fost depășită de Arsenal și se află pe locul 5, cu 47 de puncte, dar cel mai îngrijorător lucru pentru diavoli este faptul că echipele din jurul său, precum Arsenal și Tottenham, au mai puține meciuri disputate în acest sezon.
O victorie este esențială în aceste condiții pentru gazde, pentru a mai spera la un loc de UEFA Champions League la finalul sezonului, pentru a nu pierde legătura cu celelalte echipe. Tottenham se află în acest moment pe locul 7, cu 45 de puncte, dar are două partide mai puțin disputate decât United.
Apărările celor două echipe au fost întotdeauna un motiv de discuție, iar în această săptămână îi vom pune față pe Harry Maguire și Cristian Romero.
Premier League
Come-back de senzație pentru Spurs și Conte. Unde se aflau în martie, comparativ cu Arsenal
ACUM 5 ORE

Harry Maguire

Harry Maguire este unul dintre cei mai criticați oameni din lotul lui Manchester United. Fundașul naționalei Angliei și căpitanul echipei este, poate, fundașul care le dă cele mai mari bătăi de cap fanilor lui United. Acesta nu oferă deloc sigurnață și are momente când face gafe inexplicabile, în ciuda experienței sale.
Ajuns pe Old Trafford în august 2019, după ce United a plătit 80 de milioane de lire sterline celor de la Leicester, Maguire a devenit cel mai scump fundaș din istorie. Cu toate acestea, prestațiile sale, mai ales cele din acest sezon, au fost departe de această titulatură.
Au existat zvonuri în ultima perioadă legate de nemulțumirea mai multor jucători de la United, în frunte cu Ronaldo, în legătură cu Maguire și cu faptul că poartă în continuare banderola de căpitan. Atât Maguire, cât și Rangnick, au dezmințit aceste zvonuri iar tehnicianul german a subliniat faptul că nu s-a pus vreodată problema schimbării căpitanului și că Maguire va purta banderola până la finalul sezonului.
Chiar dacă nu este un fundaș care oferă foarte multă siguranță, Maguire rămâne un fundaș care se descurcă bine în duelurile aeriene, are un fizic bun și deschide bine jocul pe flancuri cu pasele sale lungi.

Cristian Romero

Cristian Romero, ajuns la Tottenham vara trecută sub formă de împrumut de la Atalanta, este unul dintre transferurile reușite ale lui Spurs. Antonio Conte, antrenorul lui Tottenham, este mulțumit de prestațiile argentinianului și se bucură de faptul că în vară, acesta se va transfera definitiv la echipa din nordul Londrei.
În acest sezon, Romero a ratat aproape două luni, din cauza unei accidentări la coapsă, fiind indisponibil de la sfârșitul lui noiembrie, revenind la începutul lunii februarie. Chiar și după revenire, Romero a continuat prestațiile bune, încântând fanii echipei, dar și antrenorul, Antonio Conte.
Recent, el a anunțat că se bucură de faptul că există clauza care o obligă pe Tottenham să îl cumpere pe Romero de la Atalanta pentru 55 de milioane de euro, fiind convins că fundașul central de 23 de ani este un jucător perfect pentru Premier League: "Romero este perfect pentru Premier League. Este puternic, are un fizic bun, anticipează foarte bine fazele și are o personalitate foarte puternică. În ciuda faptului că este tânăr, are foarte multă experiență. Îmi place de el", spune Conte, în urmă cu câteva săptămâni.
CINE E MAI BUN?
Manchester United-Tottenham se joacă sâmbătă seară de la ora 19:30, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/03/10/3335247.jpg
Premier League
Harry Kane nu mai vrea să plece de la Tottenham! Ce a spus despre colaborarea cu Antonio Conte
ACUM O ZI
Premier League
Viitorul lui Ronaldo a fost scris! Anunțul făcut de Ten Hag, noul antrenor al "diavolilor"
ACUM O ZI