Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Who’s better | Raheem Sterling vs Heung-Min Son, duelul etapei în Premier League

Alex Masgras

Publicat 18/02/2022 la 02:52 GMT+2

Etapa cu numărul 26 din Premier League ne oferă un duel extrem de interesant între Manchester City și Tottenham Hotspur. Partida de pe Etihad va sâmbătă de la 19:30, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.

Sterling Son

Credit imagine: Eurosport

Manchester City și Tottenham Hotspur se întâlnesc în capul de afiș al etapei cu numărul 26 din Premier League. În acest moment, cele două echipe traversează două momente diferite din toate punctele de vedere. Echipa lui Pep Guardiola este liderul din Premier League, fără înfrângere în competiția internă de la finalul lunii octombrie și care vine după un succes la scor în optimile UEFA Champions League, pe terenul lui Sporting Lisabona, scor 5-0.
De cealaltă parte, Tottenham traversează o perioadă extrem de dificilă, cu trei înfrângeri consecutive în Premier League. Echipa lui Antonio Conte a obținut un succes incredibil la jumătatea lunii ianuarie, pe terenul lui Leicester, dar de atunci a pierdut cu Chelsea în deplasare și cu Southampton și Wolverhampton pe teren propriu.
Doi dintre cei mai importanți oameni de care dispun Pep Guardiola și Antonio Conte sunt Raheem Sterling și Heung Min Son.

Raheem Sterling

Raheem Sterling are un nou sezon foarte bun la Manchester City. Ajuns la 27 de ani, englezul este într-o formă senzațională în acest moment. În ultima etapă de Premier League, pe terenul lui Norwich, Sterling a realizat un hattrick. La mijlocul acestei săptămâni, la Lisabona, Sterling a înscris un gol superb și i-a oferit o pasă de gol lui Bernardo Silva.
În acest sezon, Sterling nu mai oferă la fel de multe pase decisive, dar înscrie la fel de mult. În 28 de partide în Premier League și Champions League, el a marcat 13 goluri și a oferit 3 pase de gol până acum. Chiar și în aceste condiții, el rămâne un jucător care poate fi decisiv.
Raheem Sterling of Manchester City celebrates after scoring their side's first goal during the Premier League match between Norwich City and Manchester City at Carrow Road on February 12, 2022 in Norwich, England. (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)
În partida cu Brentford din urmă cu două etape, el a stabilit un record în Premier League, după ce a obținut al 23-lea penalty în prima divizie din Anglia, în cei aproape 10 ani de când a debutat, în tricoul lui Liverpool.
În ceea ce privește partida de sâmbătă, Sterling are toate șansele să își lase amprenta, Spurs fiind una dintre echipele împotriva căreia a marcat cele mai multe goluri. În 20 de partide, Sterling a înscris de 8 ori împotriva lui Tottenham și a oferit 4 pase de gol.

Heung-Min Son

Heung-Min Son rămâne și în acest sezon unul dintre cei mai importanți oameni ai lui Tottenham, chiar dacă echipa lui Antonio Conte nu traversează o perioadă foarte bună în acest moment. Sud-coreeanul lui Spurs a marcat în acest sezon de Premier League 9 goluri și a oferit 3 pase de gol, în 19 partide disputate până acum.
Heung-Min Son
În luna decembrie, el s-a aflat într-o formă foarte bună, marcând sau oferind pase de gol în 4 din 5 partide în ultima lună din 2021 în Premier League. Din nefericire pentru el, a ieșit accidentat în partida din semifinalele Cupei Ligii Angliei de pe 5 ianuarie și a fost indisponibil pentru patru partide. A revenit în Cupa Angliei, cu Brighton, după o lună de pauză, iar de atunci a înscris un singur gol, în înfrângerea de pe teren propriu, cu Southampton, de săptămâna trecută.
La fel ca Raheem Sterling, lui Son îi place să marcheze împotriva lui Manchester City. În 14 partide disputate contra liderului din Premier League, Son a înscris de 7 ori, singurele echipe împotriva cărora a înscris mai multe goluri fiind Southampton și Borussia Dortmund.
Cine e mai bun?
Manchester City-Tottenham Hotspur este sâmbătă de la ora 19:30, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo