Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Who’s better | Ronaldo vs Salah, duelul săptămânii din Manchester United-Liverpool

Alex Masgras

Actualizat 22/10/2021 la 09:54 GMT+3

Manchester United și Liverpool se vor întâlni pentru un nou episod duminică după-amiază de la ora 18:30, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1. De asemenea, derby-ul de duminică va reprezenta și duelul dintre cei mai importanți jucători al celor două echipe, Cristiano Ronaldo și Mohamed Salah.

Cristiano Ronaldo și Mohamed Salah

Credit imagine: Eurosport

În acest weekend va avea loc pe Old Trafford episodul cu numărul 208 dintre Manchester United și Liverpool, cele mai titrate echipe din istoria fotbalului englez. Considerat cel mai mare derby din Anglia, duelurile dintre Manchester United și Liverpool au oferit de fiecare dată meciuri de calitate, în care orgoliul și-a spus cuvântul, indiferent de poziția din clasament a celor două.
Liverpool vine pe Old Trafford după 8 etape de pe locul 2, cu 18 puncte, cu unul mai puțin decât liderul Chelsea, în timp ce Manchester United se află pe locul 6, cu 14 puncte. În campionat, cele două echipe au avut parte de meciuri total diferite în ultima etapă. Echipa lui Jurgen Klopp a marcat 5 goluri în partida de debut a lui Claudio Ranieri pe banca lui Watford, în timp ce echipa lui Ole Gunnar Solskjaer a fost învinsă de Leicester pe King Power Stadium, scor 4-2.
Poate cei mai importanți jucători ai celor două echipe sunt Cristiano Ronaldo și Mohamed Salah, doi oameni care reușesc prin golurile lor să fie decisivi pentru cele două mari echipe din Anglia. Cu siguranță, pe lângă duelul celor două echipe, va fi și un duel al acestor doi jucători, care vor da totul pentru a aduce victoria formației lor.

Revenirea lui Cristiano Ronaldo la Manchester United

Cristiano Ronaldo a revenit la finalul perioadei de mercato din această vară la Manchester United. Portughezul a mai evoluat pe Old Trafford în perioada 2003-2009, înainte ca acesta să plece la Real Madrid.
Revenirea pe stadionul unde a jucat timp de 6 ani a fost la înălțime, Ronaldo reușind să marcheze două dintre cele patru goluri din victoria lui United contra lui Newcastle. Acesta a continuat în aceeași notă și a marcat și în Champions League, pe terenul lui Young Boys, dar și etapa următoare pe terenul West Ham.
picture

Cristiano Ronaldo erzielte sein 137. Champions-League-Tor gegen Atalanta Bergamo

Credit imagine: Imago

Tot atunci însă a venit și ultimul gol în Premier League al portughezului, adică pe 19 septembrie, în urmă cu mai bine de o lună. Fără să mai strălucească în campionatul intern, Ronaldo a fost decisiv în ultimele două partide din Champions League, marcând golurile victoriei cu Villarreal (2-1) și Atalanta (3-2). Ultimul gol a fost chiar în această săptămână, lucru care poate conta atât pentru moralul portughezului, dar și al echipei.
O astfel de reușită înaintea unui meci atât de important nu este de neglijat, mai ales în condițiile în care vorbim de Cristiano Ronaldo, care nu trebuie scos din ecuație niciodată, indiferent de formă, atunci când vine vorba de meciuri cu o asemenea importanță. Cu toate acestea, Ronaldo nu a avut un mare succes în partidele în care a întâlnit cormoranii, acesta marcând doar două goluri împotriva lui Liverpool în tricoul lui United, un al treilea fiind de pe vremea când evolua la Real Madrid.

Mo Salah, cel mai bun jucător din lume în acest moment?

De partea cealaltă, Mohamed Salah este cel mai important jucător al lui Liverpool din ultimii ani, egipteanul fiind acum considerat și cel mai în formă jucător din lume de către antrenorul său, Jurgen Klopp. Salah are un start de sezon absolut fabulos, reușind să înscrie 7 goluri în Premier League și să ofere 4 pase de gol. De asemenea, Salah a devenit și primul jucător din istoria lui Liverpool care înscrie în 9 partide consecutive în toate competițiile.
Mo Salah este un adevărat idol pe Anfield, fanii lui Liverpool fiind de-a dreptul îndrăgostiți de egipteanul care marchează pe bandă rulantă pentru echipa lui Klopp. Cu toate acestea, există o oarecare neliniște, mai ales printre suporteri, deoarece încă nu se știe de vreun pas făcut de către conducerea lui Liverpool în ceea ce privește prelungirea contractului lui Salah. Actuala înțelegere expiră la finalul sezonului 2022/23, dar fanii și foștii jucători sunt puțin îngrijorați, în frunte cu Jamie Carragher, care pune presiune pe conducerea lui Liverpool să îi ofere oricât este nevoie egipteanului pentru a continua pe Anfield.
picture

LIVERPOOL, ENGLAND - OCTOBER 03:(SUN OUT THE SUN ON SUNDAY OUT) Mohamed Salah of Liverpoolcelebrates after scoring the second goal during the Premier League match between Liverpool and Manchester City at Anfield on October 03, 2021 in Liverpool, England.

Credit imagine: Getty Images

Chiar și în aceste condiții, se pare că Salah este concentrat exclusiv pe fotbal, situația contractului nefiind o problemă în ceea ce privește evoluțiile sale din debutul acestui sezon. Într-o perioadă mai scurtă de timp, spre deosebire de adversarul său de duminică Salah a reușit să marcheze de patru ori contra echipei rivale, de două ori în Premier League și de două ori în Cupa Angliei.
Într-o partidă încărcată de istorie și tradiție, așteptată de milioane de oameni la nivel mondial, Ronaldo și Salah vor fi în centrul atenției în partida de duminică. Rămâne de văzut care dintre cei doi jucători își va ajuta mai mult echipa în marele derby de pe Old Trafford, dar și în restul sezonului din Premier League.
Care dintre cei doi jucători va fi mai important pentru echipa sa în acest sezon de Premier League?
Marele derby dintre Manchester United și Liverpool este duminică de la ora 18:30, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul etapei a 9-a din Premier League - Transmisiuni Eurosport
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo