Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

3 forțe din Premier League, pe urmele lui Declan Rice! Cât vrea West Ham în schimbul mijlocașului

Bianca Dumitru

Publicat 26/12/2022 la 13:08 GMT+2

Declan Rice va fi curtat în următoarele luni de mai multe cluburi din Europa, contractul său cu West Ham urmând a se încheia la finalul sezonului viitor. Fotbalistul este dorit, printre altele, la Manchester City, Chelsea și Manchester United.

MANCHESTER, ENGLAND - JANUARY 22: Declan Rice of West Ham United reacts during the Premier League match between Manchester United and West Ham United at Old Trafford on January 22, 2022 in Manchester, England. (Photo by Naomi Baker/Getty Images)

Credit imagine: Eurosport

Declan Rice nu vrea să-și prelungească înțelegerea cu West Ham, iar oficialii londonezilor au început să ia în considerare transferul mijlocașului. Contractul englezului este valabil până în vara anului 2024, clubul având opțiunea de prelungire pentru încă un sezon.
Potrivit The Athletic, pe urmele englezului de 23 de ani se află în acest moment Manchester City, Chelsea și Manchester United, astfel că visul lui Rice de a juca în Champions League este aproape de a se îndeplini.
După ce fotbalistul a refuzat deja 3 oferte de prelungire făcute de cei de la West Ham, șefii de pe London Stadium se gândesc să-l lase pe mijlocaș să plece în vara anului viitor, când ar putea obține o sumă importantă de bani în schimbul lui.
Conform sursei citate, londonezii vor 170 de milioane de euro pentru Declan Rice, acest lucru fiind anunțat recent de antrenorul echipei: "Vara trecută, 113 de milioane de euro au fost puține. Acum 170 de milioane de euro ar fi minimul", a spus David Moyes.
Deși cluburile interesate de căpitanul lui West Ham sunt destul de bogate, rămâne de văzut dacă vreunul dintre ele va fi dispus să plătească o astfel de sumă. Rice este cotat în momentul de față la 80 de milioane de euro, potrivit site-ului transfermarkt.com.
Citește și:

Chelsea investește în fundași

Chelsea încearcă din răsputeri să țină pasul cu celelalte forțe din Premier League, iar Todd Boehly a promis investiții masive în momentul în care a preluat clubul de la Roman Abramovich. Americanul vrea să se țină de promisiune, iar oficialii londonezilor au bătut deja palma cu RB Leipzig pentru transferul lui Christopher Nkunku, care va ajunge pe Stamford Bridge la finalul sezonului.
Londonezii l-ar dori de la RB Leipzig și pe Josko Gvardiol, însă nemții cer 100 de milioane de euro în schimbul croatului. Astfel, Chelsea s-a orientat către o variantă mult mai ieftină, dar la fel de promițătoare. Este vorba despre francezul Benoit Badiashile de la AS Monaco.
Conform The Athletic, totul este pus la punct pentru transferul fundașului central de doar 21 de ani pe Stamford Bridge, care va fi oficializat în săptămânile următoare. Badiashile este un fundaș central de picior stâng și cu o prezență fizică impunătoare la 1,94 metri înălțime, iar evoluțiile sale din acest sezon îl recomandă să devină stâlpul apărării unei echipe de top, precum Chelsea.
Badiashile a început fotbalul la Academia lui AS Monaco și joacă la prima echipă a clubului din Principat din 2018, de când avea 17 ani. În acest sezon, el a bifat 18 meciuri în toate competițiile pentru monegasci, marcând și două goluri.
Faptul că Chelsea va plăti 35 de milioane de euro pentru Badiashile face ca suma totală investită de londonezi în fundași centrali să ajungă la 153 de milioane de euro. Înaintea sezonului, Chelsea i-a cumpărat pe Kalidou Koulybaly de la Napoli cu 38 de milioane de euro și pe Wesley Fofana de la Leicester cu 80 de milioane de euro.
Dacă adăugăm și banii plătiți pe Cucurella (65,3 milioane de euro), observăm că Chelsea a investit peste 200 de milioane de euro numai în fundași în acest sezon, o situație rară chiar și pentru un club atât de bogat.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo