Articol scris de Tibi Munteanu
Rio Ferdinand nu este de acord cu decizia patronajului lui Chelsea de a-l demite pe Thomas Tuchel și aduce noi acuzații care susțin zvonurile conform cărora americanul Boehly ar încerca să se implice în activitatea sportivă, încercând să impună alt sistem de joc, dar și să aleagă ce fotbaliști să intre pe teren. Fostul fundaș al naționalei Angliei susține că Tuchel n-a acceptat așa ceva și noii patroni au decis să-l îndepărteze.

Rio Ferdinand critică noua conducere de la Chelsea

Fotbal
11 antrenori mari care stau pe bară în așteptarea unui contract
IERI LA 08:44
Chelsea și-a demis antrenorul după startul slab din grupele UEFA Champions League, unde londonezii au pierdut cu 1-0 în deplasarea de la Zagreb, însă se pare că respectiva înfrângere nu a fost chiar motivul real pentru care "albaștrii" au decis să facă o schimbare la nivelul băncii tehnice.
Conform declarațiilor lui Rio Ferdinand în cadrul podcastului său, decizia oricum ar fi fost luată la un moment dat, fiind altele motivele pentru care noii patroni ai clubului nu-l agreau pe tehnicianul german.
"L-am cunoscut și i-am făcut un interviu chiar înainte de asta despre echipa lui Chelsea și modul în care este structurată și planurile lui de viitor. A fost o nebunie când am auzit știrile cum că a fost demis, pentru că felul în care îmi vorbea atât în fața ecranului, dar și în privat, dovedea că este încântat să fie acolo", a spus fostul fundaș de la Manchester United.

Tuchel nu a avut o relație bună cu Boehly

Conform celor spuse de Rio Ferdinand, antrenorul german nu ar fi avut niciodată o relație atât de bună cu noul patronaj al clubului, chiar dacă public ambele părți susțineau acest lucru. Ba mai mult, fostul internațional englez a menționat că noua conducere ar fi încercat să impună jucători la echipă sau chiar să scoată alți jucători din primul 11, ceea ce e de neacceptat pentru managerul care a adus al doilea trofeul UEFA Champions League din vitrina lui Chelsea.
"Am vorbit cu oameni din culise și, din surse bune, a fost o surpriză mare demiterea lui Tuchel atât pentru staff-ul său de antrenori, cât și pentru toată lumea din afara clubului. Cei din staff au petrecut mult timp vorbind cu proprietarii clubului și din ceea ce mi s-a spus, Tuchel nu a avut niciodată o relație foarte bună cu patronii. Din ce am înțeles, conducătorii își băgau nasul în lucruri care ar trebui lăsate în seama unui manager.
Ei încearcă să influențeze chiar și selecția jucătorilor și, când ajungi în acel punct, poți începe să înțelegi de ce un manager ar face un pas în spate. Cu personalitatea lui Tuchel și caracterul pe care-l are, nu ar fi acceptat niciodată așa ceva, chiar dacă alții ar face ce le spun noii proprietari, dar Thomas Tuchel nu este acel tip", a declarat Ferdinand.
Citește și:

Graham Potter va avea viață grea la Chelsea

Dacă nu va reuși să se impună în fața patronilor, Graham Potter va avea viață grea la gruparea londoneză. Este și prima experiență din cariera antrenorului de 47 de ani la un club mare, cu pretenții, astfel că va fi de urmărit cum va face față la presiunea pusă atât de fani, dar mai ales de cea pusă de către noii patroni.
"Se spun o mulțime de lucruri ciudate în culise, cu formații sau chiar jucători pe care noua conducere nu-i mai dorește la echipă. Cred că Edouard Mendy ar fi fost unul dintre ei, din cauza jocului slab de picior. Nu știu dacă un proprietar ar trebui să vorbească despre asta, managerul este acolo să se ocupe de asta. Va fi interesant de văzut dacă au acea implicare la echipă și cu Potter.
Cred că este o înțelegere clară a fotbalului, trebuie să fie. Este foarte diferit la echipele sportive americane. De ce să-l lași să cheltuie 280 de milioane de lire dacă știi că vei scăpa totuși de el? Nu cunosc nicio altă afacere care să permită cuiva de la cârmă să cheltuiască banii respectivi și apoi să lase pe altcineva să-i conducă. Chiar sper că lui Graham Potter îi va ieși", a mai zis Rio Ferdinand în cadrul podcast-ului său.
Liga Națiunilor UEFA
#VOCE Generația Euro 2016. Așteptări, bucurii și dezamăgiri. Ce mai fac acum jucătorii de atunci
IERI LA 05:35
Premier League
Chelsea, un nou transfer de neînţeles: 34 de milioane € pentru un necunoscut de 17 ani
IERI LA 17:42