Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Antonio Conte își strigă nemulțumirea înainte de Boxing Day! Ce-l supără pe antrenorul lui Tottenham

Eurosport
DeEurosport

Publicat 25/12/2022 la 15:05 GMT+2

Tottenham urmează să deschidă ziua de Boxing Day, fiind protagonista primului meci din Premier League de după perioada de pauză cauzată de desfășurarea Cupei Mondiale din Qatar. Antrenorul londonezilor are o nemulțumire legată de program și a ținut să o facă public în cadrul unei conferințe de presă.

Antonio Conte

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
După o pauză lungă de ceva mai mult de o lună, din cauza desfășurării primei Cupe Mondiale organizate în această perioadă a anului, fotbalul la nivel de club revine în primul campionat ca importanță, Premier League.
Tottenham deschide balul de Boxing Day, fiind prima echipă care va relua parcursul din prima ligă a Angliei, urmând să joace în deplasare la Brentford, însă antrenorul londonezilor s-a arătat nemulțumit de startul rapid al fotbalului la nivel de echipe de club.

Antonio Conte, nemulțumit de pauza scurtă de după Cupa Mondială

Antrenorul celor de la Tottenham Hotspur condamnă calendarul FIFA, considerând că perioada dintre finala Cupei Mondiale și revenirea la fotbalul la nivel înalt al echipelor de club este una prea mică, de doar o săptămână.
Acesta și-a spus nemulțumirea în cadrul conferinței de presă premergătoare meciului din deplasarea de la Brentford, cel care va deschide ziua de Boxing Day.
"E o situație ciudată. Sincer, nu sunt deloc fericit să joc din nou atât de repede, la doar o săptămână după Cupa Mondială.
Pe de o parte, sunt fericit că Tottenham a avut 12 jucători la turneu, pentru că asta înseamnă că suntem pe drumul cel bun în încercarea noastră de a câștiga trofee în viitor.
Însă, este normal ca atunci când ai atât de mulți jucători, mai ales în timpul sezonului, să nu îți fie ușor, deoarece condiția fizică nu mai este la un nivel de top.
Este imposibil să le oferim mult timp pentru odihnă. Din acest motiv, cred că va trebui să iau cea mai bună decizie cu Brentford.
Într-o parte am jucători alături de care am lucrat în ultimele patru săptămâni și sunt foarte bine pregătiți, în cealaltă parte îi am pe cei de la Cupa Mondială, care nu sunt în vârf la acest moment", a declarat Antonio Conte.
Citește și:

Programul complet pentru Boxing Day

Premier League este primul campionat de top care își va relua partidele, cu tradiționala etapă de Boxing Day, care se va întinde pe 3 zile: 26 decembrie (7 meciuri), 27 decembrie (două meciuri) și 28 decembrie (un meci).
Iată programul complet pentru prima etapă din prima ligă a fotbalului englez de după pauza cauzată de Campionatul Mondial din Qatar:
26 decembrie
  • Brentford v Tottenham
  • Southampton v Brighton
  • Leicester City v Newcastle
  • Crystal Palace v Fulham
  • Everton v Wolves
  • Aston Villa v Liverpool
  • Arsenal v West Ham
27 decembrie
  • Chelsea v Bournemouth
  • Manchester United v Nottingham Forest
28 decembrie
  • Leeds United v Manchester City
Ulterior, după o singură zi de pauză, pe 29 decembrie, fotbalul englez continuă cu penultima zi din an, cu primele meciuri din etapa cu numărul 18.
Din cauza programului aglomerat, o parte restanțele din Premier League de la momentul decesului Reginei, se vor juca în 2023, 4 partide în prima lună, iar derby-ul dintre primele două clasate, Arsenal-Manchester City pe 15 februarie.
  • Fulham - Chelsea - 12 ianuarie
  • Chelsea - Crystal Palace - 15 ianuarie
  • Manchester City - Tottenahm - 19 ianuarie
  • Manchester City - Wolverhamton - 22 ianuarie
Acestea nu sunt singurele partide restante din acest sezon, dar șefii Premier League vor anunța mai târziu când acestea se vor disputa, în funcție de programul echipelor în cupele europene sau în cele două cupe de pe plan intern.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo