Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arsenal, prima mare lovitură în mercato! A dat 40 de milioane de € pe un mijlocaș cu cifre excelente

Nicu Savin

Publicat 17/06/2022 la 16:42 GMT+3

Arsenal a oficializat transferul lui Fabio Vieira, de la FC Porto. Echipa de pe Emirates va plăti 40 de milioane de € pentru portughez, la care s-ar putea adăuga alte 5 milioane de €, în funție de performațele jucătorului.

Arsenal maager Mikel Arteta attends a press conference at London Colney on December 14, 2021 in St Albans, England.

Credit imagine: Getty Images

Arsenal a ratat in-extremis clasarea pe un loc de Champions League în sezonul trecut, iar formația de pe Emirates încearcă să se întărească pentru ca acest obiectiv să fie atins anul viitor. Arteta le-a cerut șefilor mai mulți jucători, iar aceștia au reușit o primă mutare importantă.
Arsenal a perfectat transferul lui Fabio Vieira de la FC Porto. "Tunarii" vor plăti 40 de milioane de € pentru portughezul de 22 de ani, la care se vor adăuga alte 5 milioane sub formă de bonusuri, dacă jucătorul va confirma. Conform presei engleze, mijlocașul ofensiv va semna un contract pe 5 ani cu Arsenal.
Vieira este unul dintre cele mai bine produse ale generației sale. Acesta a jucat 20 de meciuri pentru reprezentativa U21 a Portugaliei, iar în sezonul trecut a fost om de bază la FC Porto, reușind 7 goluri și 16 assist-uri în 39 de meciuri jucate în toate competițiile.
Vieira se alătură astfel unui grup extrem de tânăr și creativ care există la Arsenal, din care mai fac parte fotbaliști precum Ganriel Martinelli, Emile Smith Rowe, Bukayo Saka sau Martin Odegaard.
Citește și:

Arsenal pregătește încă două mutări de răsunet

Vieira a fost abia al doilea transfer reușit de Arsenal în această vară, după cel al tânărului brazilian Marquinhos (luat de la Sao Paulo), dar acesta a fost numai începutul unei campanii de achiziții care se anunță spectaculoasă.
Arteta vrea neapărat un atacant, iar Gabriel Jesus este prima variantă. Arsenal a făcut deja o ofertă de aproximativ 60 de milioane de € pentru brazilian și așteaptă acum răspunsul celor de la City. Guardiola și-a dat acordul pentru plecarea lui Jesus, venirea lui Haaland rezolvând problema atacantului central de la echipa sa. Jesus este conștient că va avea puține șanse la campioana Angliei și pare tentat de o mutare la Arsenal, chiar dacă și alte echipe importante sunt pe urmele sale.
În plus, Arsenal continuă negocierile cu Leicester pentru transferul lui Youri Tielemans. Belgianul își dorește să facă pasul la o echipă mai mare, dar cele două cluburi nu au ajuns la un acord pentru suma de transfer. Închizătorul de 25 de ani mai are numai un an de contract cu formația lui Brendan Rodgers și de aceea Arsenal speră să-l poată achiziționa la un preț redus.
În cazul în care Tielemans va deveni "tunar", este foarte probabil ca Arteta să renunțe la Granit Xhaka, elvețianul fiind dorit de Mourinho la AS Roma.
Pe lângă încercările de întărire a echipei prin transferuri, Arsenal a mai rezolvat o problemă. Eddie Nketiah a semnat un nou contract, refuzând să plece gratis de pe Emirates, în ciuda unor oferte de la alte cluburi din Premier League sau Bundesliga. Atacantul de 23 de ani nu a avut cifre deosebite până acum, dar Arsenal i-a mai oferit o șansă, Arteta având încredere în potențialul său.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo