Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arsenal, record uimitor: prima formație din istoria fotbalului britanic care se poate lăuda cu o așa bornă

Cristian Mihală

Actualizat 12/03/2023 la 21:15 GMT+2

Arsenal și starurile ei au stabilit mai multe recorduri impresionante, odată cu succesul obținut la scor de neprezentare duminică, pe terenul lui Fulham.

Gabriel Martinelli et Leandro Trossard fêtent le 2e but d'Arsenal à Fulham

Credit imagine: Imago

Arsenal Londra, liderul campionatului de fotbal al Angliei, a învins în deplasare, cu scorul de 3-0, formaţia Fulham, duminică, într-o partidă din etapa a 27-a a sezonului.
"Tunarii" s-au impus prin golurile marcate de Gabriel Magalhães (21), Gabriel Martinelli (27) şi Martin Odegaard (45+2).
A fost o partidă a recordurilor, băieții lui Arteta setând mai multe borne care vor fi greu de atins în viitorul pe termen scurt și mediu. A fost o prestație demnă de o viitoare campioană în cel mai puternic campionat din lume.

Recordurile stabilite după Fulham - Arsenal 0-3

Arsenal a devenit prima formație din istoria Angliei care câștigă 5 derbyuri londoneze la rând în deplasare fără a primi vreun gol.
Arsenal și PSG sunt singurele echipe din Europa cu 3 jucători care să aibă "cifre duble" în acest sezon (să marcheze de cel puțin 10 ori în actuala stagiune). Martinelli (12 goluri), Saka (10) și Odegaard (10) au făcut ca absența îndelungată a lui Gabriel Jesus, revenit azi pe teren, să treacă neobservată.
Leandro Trossard a reușit, cu cele 3 assisturi de azi, să fie pirimul jucător din ultimii 10 ani care reușește în același sezon un hat-trick și un triplu assist. Contra lui Liverpool, în octombrie, belgianul marca de trei ori, în tricoul fostei echipe, Brighton. Precedentul jucător care se putea lăuda cu o astfel de performanță a fost alt jucător care și-a legat destinul de Arsenal, Santi Cazorla.
Totodată, Trossard a devenit primul jucător din istoria Premier League care reușește trei pase decisive într-o repriză, într-un meci jucat în deplasare.
Gabriel Martinelli (21 de ani) a ajuns la 23 de goluri pentru Arsenal în Premier League, egalându-l pe Nicolas Anelka în topul celor mai prodigioși tineri atacanți din istoria lui Arsenal. Doar Saka, cu 27 de reușite până la 21 de ani, a marcat mai mult decât cei doi.
Printre cei 20.000 de spectatori prezenţi în tribunele arenei londoneze Craven Cottage s-a numărat şi Mick Jagger, celebrul solist al trupei Rolling Stones, fan declarat al echipei Arsenal.
În urma acestui succes, Arsenal a refăcut diferenţa de cinci puncte faţă de ocupanta locului secund în clasament, Manchester City, care s-a impus la limită sâmbătă pe terenul formaţiei Crystal Palace (1-0), printr-un gol marcat din penalty de Erling Haaland.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo