Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arsenal, victorie mare în derby-ul londonez cu Tottenham. "Tunarii" rămân lideri în Premier League

Andrei Nicolae

Actualizat 01/10/2022 la 16:24 GMT+3

Echipa lui Mikel Arteta s-a impus în meciul de pe Emirates disputat împotriva rivalilor de la Tottenham, scor 3-1. Pentru Arsenal au marcat Partey, Jesus și Xhaka, în timp ce Harry Kane a marcat golul celor de la Spurs.

Arsenal schlägt Tottenham

Credit imagine: Getty Images

"Tunarii" au început foarte bine derby-ul londonez și au avut prima ocazie prin Martinelli, care a șutat la colțul scurt al porții lui Lloris, însă francezul s-a opus. Echipa lui Antonio Conte a ripostat după zece minute prin Richarlison, însă brazilianul nu a putut trimite mingea din fața porții pe lângă Ramsdale.
Arsenal a deschis scorul în minutul 20, grație unei "torpile" trimise de Thomas Partey în vinclul porții lui Hugo Lloris. Avantajul echipei lui Arteta nu a durat foarte mult, pentru că Richarlison a obținut un penalty pentru echipa sa în minutul 29, după ce a fost faultat de Gabriel.
Harry Kane a transformat lovitura de la 11 metri și a egalat situația în minutul 31. Cele două echipe au intrat la vestiare la egalitate, după ce Arsenal a avut o ultimă ocazie prin Gabriel Jesus, care a driblat doi adversari, însă nu a fost inspirat la finalizare.
Citește și:

Arsenal s-a dezlănțuit în repriza secundă

"Tunarii" au ieșit foarte bine de la cabine și au marcat după doar patru minute prin Gabriel Jesus, care a profitat de o minge repinsă în fața careului mic de Lloris. Misiunea lui Arsenal a devenit și mai ușoară în minutul 62, când Emerson Royal a văzut direct cartonașul roșu, după ce l-a călcat pe Martinelli.
Echipa de pe Emirates a profitat imediat de avantajul numeric de pe teren și Granit Xhaka a marcat al treilea gol al echipei sale în minutul 67, după ce Martinelli pierduse mingea în careul lui Spurs. Tottenham nu a mai avut puterea de a reveni în joc, iar Arsenal și-a conservat avantajul, iar scorul final a rămas 3-1.
Trupa lui Arteta rămâne pe primul loc în campionat, la patru puncte distanță de Manchester City, care are însă un meci în minus. Pentru Arsenal urmează partida cu Bodo/Glimt din Europa League, în timp ce Spurs va da piept cu Eintracht Frankfurt în Champions League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo