Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arteta, discurs de mare antrenor, după succesul lui Arsenal cu Spurs!Ce a spus despre lupta la titlu

Nicu Savin

Actualizat 01/10/2022 la 19:50 GMT+3

Mikel Arteta are toate motivele să fie fericit, după ce Arsenal a câștigat categoric derby-ul cu Tottenham și a rămas lider în Premier League. Antrenorul "tunarilor" a avut un discurs echilibrat la final, arătând că încearcă să-și țină jucătorii cu picioarele pe pământ, deoarece mai au mult de muncă până la îndeplinirea obiectivelor.

Arteta vor Nord-London-Derby: Etwas ganz Besonderes

Credit imagine: Perform

Mikel Arteta este cea mai bună dovadă că unul dintre secretele succesului în fotbal este continuitatea pe banca tehnică. Ibericul a scăpat ca prin minune de a fi demis de la Arsenal în sezoanele trecute, dar timpul a demonstrat că oficialii au luat cea mai bună decizie atunci când i-au dat credit deși rezultatele nu erau satisfăcătoare.
Arsenal are un debut de sezon fantastic, având 7 victorii în primele 8 meciuri din Premier League, fiind lider în acest moment. Ultima izbândă a "tunarilor" a venit în cel mai important meci pentru fani, derby-ul nord-londonez contra lui Tottenham.
Echipa lui Arteta a făcut un meci aproape perfect și s-a impus cu 3-1. Arsenal a controlat jocul în cea mai mare parte a sa și victoria nu poate fi pusă la îndoială. "Tunarii" au sufocat în permanență apărarea lui Spurs, iar rezultatul a fost perfect justificat, deși formația lui Conte a avut câteva momente bune la 1-1.

Arteta se ferește să o considere pe Arsenal o candidată la titlu în Premier League

Entuziasmul este uriaș în tabăra lui Arsenal, dar Arteta nu a făcut o mare sărbătoare din succesul de azi. Antrenorul iberic a subliniat importanța acestei victorii și a recunoscut că se simte extraordinar privind clasamentul, dar a ținut să precizeze că mai e mult până departe atunci când a fost întrebat dacă Arsenal este o candidată la titlu. De altfel, Arteta a spus că el și jucătorii vor rămâne la fel de umili și vor încerca să ignore ierarhia actuală.
"Sunt foarte fericit, evident. Este o zi grozavă, în care am obținut o super-performanță. Atmosfera a fost extraordinară... Am transmis un mesaj, acela că suntem capabili să jucăm la acest nivel, împotriva acestui tip de adversar. Asta ar trebui să le dea încredere și credință jucătorilor.
E minunat să fim pe primul loc. Îți dă un sentiment grozav, evident. Dar suntem concentrați în continuare. Suntem o echipă flâmândă și umilă, credeți-mă. Nu am realizat nimic încă și mai sunt multe lucruri de îmbunătățit. Las pe seama voastră să spuneți dacă suntem o candidată la titlu. Am început bine și suntem foarte mulțumiți de locul în care ne aflăm. Clasamentul vorbește de la sine, dar noi nu ne uităm la clasament", a spus Arteta la conferința de presă de după meci.
Pentru Arsenal urmează o perioadă de foc, cu meciuri din 3 în 3 zile până la pauza pentru Campionatul Mondial. Joia viitoare, echipa lui Arteta va juca acasă cu Bodo Glimt, în Europa League, iar apoi va primi vizita celor de la Liverpool, într-un alt meci tare din Premier League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo