Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona – Chelsea, duelul verii în campania de mercato. Xavi îl vrea cu orice preț pe Azpilicueta

Eurosport
DeEurosport

Publicat 04/08/2022 la 15:16 GMT+3

Barcelona a fost ca un ghimpe pentru Chelsea în această perioadă de transferuri. Catalanii au reușit să transfere toți jucătorii doriți de londonezi, iar acum sunt pe cale să mai dea o lovitură: aducerea lui Cesar Azpilicueta.

Gewann 2021 mit dem FC Chelsea die Champions League: César Azpilicueta

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Barcelona vrea să încheie cu stil o campanie de transferuri foarte reușită. Planul catalanilor este să scape de mai mulți jucători care nu mai intră în planurile lui Xavi. Neto, Martin Braithwaite, Riqui Puig (care astăzi poate semna cu Los Angeles Galaxy), Samuel Umtiti și Frenkie de Jong sunt pe lista posibililor plecări. De asemenea, situația lui Memphis Depay este incertă deoarece concurența în atac este foarte mare și o posibilă mutare a olandezului nu este exclusă.
Odată rezolvate cazurile celor menționați, Barcelona dorește să se întărească pe benzi, acolo unde are de suferit. Jordi Alba a ajuns la 33 de ani, iar Sergino Dest nu s-a ridicat la așteptările antrenorului. S-a vorbit despre Azpilicueta și Marcos Alonso, ambii de la Chelsea, dar primul este prioritar, relatează Mundo Deportivo.
Pe lângă faptul că are foarte multă experiență la nivel înalt, Azpilicueta este cunoscut și pentru atitudinea sa în vestiar, unde știe când să intervină, dar și ce să le spună celor mai tineri. Xavi este impresionat de fundașul spaniol și a vorbit cu cei din conducere pentru a face tot posibilul să îl aducă pe Camp Nou. Problema este că Chelsea se opune acestui transfer, mai ales după ce relațiile cu Barcelona s-au răcit. Barca a prezentat o primă ofertă de 3 milioane de euro, dar Tuchel este principalul om care se opune și probabil va refuza o înțelegere. Catalanii ar putea mări oferta pentru a-i convinge pe londonezi, jucătorul fiind deschis să revină în Spania.
César Azpilicueta
Citește și:

Barcelona a adus toți jucătorii pe care i-a dorit Chelsea

Clubul spaniol a beneficiat de o notorietate mai mare și a reușit să îi "sufle" lui Chelsea toți jucătorii doriți. Robert Lewandowski, Raphina și Kounde sunt cei mai importanți oameni ajunși la Barcelona în această vară, dar care au fost doriți și de formația din Premier League. Astfel, relațiile dintre cele două cluburi nu sunt dintre cele mai bune.
Cum nu era destul, Xavi a mai dat o lovitură semnând cu Andreas Christensen, jucător al londonezilor până în această vară. Aflat la final de contract cu Chelsea, danezul a semnat cu Barcelona până în 2026. Cele două părți au ajuns la un acord în urmă cu câteva luni, dar Christensen a fost prezentat abia în luna iulie.
De cealaltă parte, Chelsea contraatacă. Tuchel are nevoie urgentă de un atacant, după ce Lukaku a plecat la Inter, iar Timo Werner nu a reușit să facă prea multe meciuri bune. Pierre Emerick Aubameyang poate face o mutare în sens opus. Concurența în atacul Barcelonei este mare, iar un transfer al gabonezului nu este scos din calcul.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo