Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona și Liverpool pregătesc o super-afacere! Schimbul de jucători pregătit de cei doi granzi

Eurosport
DeEurosport

Publicat 25/09/2022 la 19:47 GMT+3

Barcelona și Liverpool pregătesc o afacere profitabilă pentru ambele cluburi. Cele două echipe vor să-i includă pe Depay și Firmino într-un schimb spectaculos, care ar aduce beneficii pentru toate părțile implicate.

Liverpool will be without both Salah and Roberto Firmino against Barcelona

Credit imagine: PA Sport

Articol scris de Dani Morar
Memphis Depay și Roberto Firmino își încheie contractele cu echipele lor pe 30 iunie 2023, iar presa din Spania anunță că Barcelona și Liverpool sunt în discuții pentru a face lucrurile mai ușoare.
As.com anunță că cele două echipe ar putea realiza un schimb de jucători încă din această iarnă, în cazul în care se înțeleg la detaliile contractuale. Atât Depay, cât și Firmino nu mai sunt oameni de bază la echipele lor, astfel că o mutare ar fi în interesul tuturor.
Depay a ieșit din planurile lui Xavi după campania de transferuri din vară, când au fost aduși mai mulți jucători pentru linia ofensivă. Raphinha, dar mai ales Lewandowski, s-au impus ca titulari la echipa catalana, iar Joan Laporta a încercat să scape de Memphis încă din vară, dar fără succes. Aubameyang a fost cel care a plecat, după ce se crease o concurență mare pe postul de atacant.
De cealaltă parte, Firmino nu mai evoluează nici el ca titular la Liverpool, chiar dacă era un jucător foarte apreciat de Jurgen Klopp. Luis Diaz a avut evoluții foarte bune după transferul de la Porto, iar Darwin Nunez este titular indiscutabil, mai ales prin prisma celor 100 de milioane de euro plătite în schimbul său. Așadar, Firmino și Depay au poziții similare, ambii remarcându-se pe postul de atacant central, iar un schimb în iarnă pare foarte realizabil.
Citește și:

Jurgen Klopp are probleme cu mijlocașii la Liverpool

Antrenorul german care a adus primul titlu pe Anfield după 30 de ani are mari probleme în acest sezon. Mulți dintre mijlocași sunt accidentați, iar Klopp a apelat de urgență la semnătura lui Arthur. Brazilianul nu a convins și poate pleca la fel de repede cum a și venit la "cormorani". Liverpool pregătește prelungirea contractului cu Naby Keita, jucător care a dat un randament extrem de bun.
În ciuda startului slab de sezon, Jamie Carragher, fost jucător al lui Liverpool, crede că echipa încă poate cuceri titlul, chiar dacă se află la 9 puncte de liderul Arsenal și la 8 puncte față de rivala Manchester city, care ocupă locul secund.
"Încă pot să câștige titlul în Premier League, nu există îndoială. Dar pentru un moment de cotitură este nevoie de mai mult de un meci. Au fost 5 sau 6 meciuri în care Liverpool nu s-a apropiat de ceea ce poate să arate cu adevărat.
Împotriva lui Ajax a fost un joc tipic în stilul lui Jurgen Klopp, dar e nevoie de mai mult. Trebuie să urmărim următoarele 4-5 partide pentru a vedea dacă se confirmă forma bună. Deocamdată, a fost foarte bine să văd echipa în cea mai bună formă din nou", a spus Carragher într-un interviu pentru publicația Sportsmail.
Liverpool are un calendar infernal în octombrie. 6 partide de Premier League, dintre care derby-urile cu Arsenal sau City, dar și dubla din Champions League cu Rangers și returul cu Ajax le stau în față jucătorilor lui Klopp.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo