Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bernardo Silva, drum liber către Barcelona sau Real Madrid! Manchester City își ia un brazilian

Eurosport
DeEurosport

Publicat 29/07/2022 la 16:53 GMT+3

Manchester City ar fi dispusă să îl cedeze pe Bernardo Silva în La Liga, la una dintre rivalele Barcelona sau Real Madrid. "Cetățenii" vor să obțină aproximativ 80 de milioane de euro în urma unei eventuale mutări. Formația antrenată de Pep Guardiola are deja un înlocuitor. Manchester City vrea să-l aducă în locul portughezului pe brazilianul Lucas Paqueta (24 de ani), legitimat la Olympique Lyon.

Bernardo Silva

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Răzvan Rădulescu
Deși Pep Guardiola nu voia să-l cedeze pe Bernardo Silva în această vară, portughezul este aproape de un transfer în Spania. După semnările lui Kessie, Christensen, Raphinha, Lewandowski și Kounde, Barcelona nu se oprește aici și vrea să transfere fotbaliști care să ridice nivelul de joc al echipei, Bernardo Silva aflându-se în fruntea listei de transferuri a lui Xavi.
De cealaltă parte, și Real Madrid este în pole position pentru semnătura mijlocașului portughez, care a ajuns în 2017 pe Etihad, de la Monaco.

Silva, înlocuitorul lui Frenkie de Jong la Barcelona

"Catalanii" îl preferă pe Bernardo Silva ca un posibil înlocuitor al lui Frenkie de Jong. Mijlocașul olandez s-a aflat toată vara pe lista de transferuri a lui Manchester United, iar acesta nu are viitorul asigurat pe Camp Nou.
Potrivit Mundo Deportivo, Manchester City l-ar fi oferit pe Bernardo Silva atât Barcelonei, cât și lui Real Madrid, pentru a-i obține ulterior semnătura unui alt mijlocaș, Lucas Paqueta. Aproximativ 80 de milioane de euro vor să obțină oficialii celor de la City pentru un eventual transfer al lui Bernardo Silva, în Spania.
Citește și:

Paqueta, noua țintă a lui City

Titular incontestabil în naționala Braziliei, Lucas Paqueta evoluează în prezent la Lyon. Mijlocașul brazilian a înregistrat cifre impresionante la echipa franceză și a fost pe lista de transferuri ale mai multor echipe din Premier League. Arsenal și Newcastle au fost interesate de Paqueta, însă este puțin probabil ca brazilianul să aleagă vreuna dintre ofertele celor două echipe, mai ales că niciuna dintre ele nu evoluează în Champions League.
Deși City va evolua sezonul următor în grupele UEFA Champions League, acest aspect nu-i asigură echipei lui Guardiola transferul garantat al lui Paqueta. Actualul club al brazilianului își dorește să obțină o sumă mare de transfer în schimbul fotbalistului.
Rămâne de văzut dacă transferurile se vor concretiza. Potrivit sursei menționate, Barcelona are prima șansă la un posibil transfer al lui Bernardo Silva, dar totul depinde de situația lui Frenkie de Jong. Mijlocașul olandez a fost îndemnat de oficialii clubului blaugrana să aibă mai puține pretenții salariale pentru a avea loc în lotul antrenat de Xavi.
Bernardo Silva este cotat de site-ul de specialitate Transfermarkt la 80 de milioane de euro. Venit de la Monaco la Manchester City pentru suma de 50 de milioane de euro, Silva a marcat 48 de goluri în tricoul lui City, pentru care a reușit și 51 de pase decisive.
Lucas Paqueta are o cotă de piață de 35 de milioane de euro. Brazilianul a ajuns la Lyon în 2020, când clubul francez i-a plătit 20 de milioane de euro lui AC Milan. Component al naționalei de fotbal a Braziliei, Paqueta a înscris 21 de goluri în 78 de partide și a pasat decisiv de 13 ori în tricoul lui Lyon.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo