Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bonus uriaș pentru Ten Hag dacă o califică pe Manchester United în Champions League! Cât poate încasa antrenorul

Bianca Dumitru

Actualizat 25/07/2022 la 12:34 GMT+3

Erik ten Hag va avea un obiectiv clar în primul său sezon la Manchester United. Olandezul va trebui să califice echipa în Champions League, urmând a încasa un bonus important dacă va reuși asta.

PERTH, AUSTRALIA - JULY 23: Erik Ten Hag the head coach / manager of Manchester United during the Pre-Season Friendly match between Manchester United and Aston Villa at Optus Stadium on July 23, 2022 in Perth, Australia. (Photo by Matthew Ashton - AMA/Get

Credit imagine: Eurosport

Erik ten Hag a semnat în această vară cu Manchester United, având misiunea de a reda strălucirea echipei. Unul dintre obiectivele olandezului va fi să-și califice formația în Champions League.
Potrivit presei din Anglia, antrenorul are în contract un bonus uriaș pentru realizarea acestui plan. Ten Hag ar urma să încaseze 3,5 milioane de euro dacă va obține calificarea lui United în cea mai importantă competiție intercluburi de pe continent.
Misiunea tehnicianul nu va fi, însă, foarte ușoară, anul trecut "diavolii roșii" terminând pe locul 6 în clasamentul din Premier League. Ratarea încă o dată a prezenței în Champions League nu este permisă, însă, de șefii de pe Old Trafford, clasarea mai jos de locul 4 urmând a însemna o pierdere de peste 100 de milioane de euro.
Anual, Erik ten Hag încasează la Manchester United un salariu net de 6 milioane de euro, de două ori mai mult decât primea la Ajax.
Citește și:

Ten Hag, încrezător înainte de debutul oficial la Manchester United

Erik ten Hag este al cincilea antrenor "cu normă întreagă" de la Manchester United în era post-Sir Alex Ferguson. Fostul antrenor de la Ajax a dezvăluit că a discutat cu Sir Alex, înainte de a accepta oferta lui United:
"Am fost în contact cu el, dar ce am vorbit este privat. Este mereu fantastic să vorbesc cu Sir Alex despre viață, mai ales despre fotbal", a declarat Erik ten Hag, potrivit Daily Mail.
Înaintea primului sezon în Premier League, olandezul s-a arătat plin de încredere, fiind de părere că poate fi omul potrivit care să o readucă pe United acolo unde obișnuia să fie și în trecut:
"Trebuie să spun că sunt plin de încredere. Este o provocare uriașă dar, până acum, peste tot pe unde am fost, am reușit să câștig tot la echipele mele. Acesta este cel mai dificil proiect, sunt conștient de asta. Știu că nu este ușor, dar sunt aici și sunt convins că pot să o fac", a mai spus Ten Hag.
În ceea ce privește obiectivele sale, tehnicianul pare să ia lucrurile pas cu pas și nu se gândește la trofee, ci la jocul echipei și la abordarea fiecărei partide la victorie:
"Primul obiectiv este să câștigăm fiecare meci. Aceasta trebuie să fie abordarea, ține de Manchester United. Vrem să jucăm un fotbal ofensiv, acolo unde este posibil. Vrem să jucăm bine, dar dacă nu jucăm bine, tot trebuie să câștigăm.
Am o strategie. Este un proces, necesită timp. Dar la final trebuie să fim siguri că avem o mentalitate de câștigători", a adăugat noul antrenor al lui Manchester United.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo