Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Brighton are antrenor! Roberto De Zerbi i-a luat locul lui Graham Potter, plecat la Chelsea

Bianca Dumitru

Publicat 19/09/2022 la 07:16 GMT+3

Brighton și-a găsit antrenor, după despărțirea de Graham Potter. Echipa va fi pregătită în următorii ani de Roberto De Zerbi, care era liber de contract după despărțirea de Șahtior Donețk, în iulie.

De Zerbi neuer Trainer bei Brighton & Hove Albion

Credit imagine: SID

Brighton, care s-a despărțit recent de antrenorul Graham Potter, care a plecat la Chelsea, are un nou manager. Oficialii echipei de pe AMEX Stadium au ajuns la un acord cu Roberto De Zerbi.
Potrivit presei din Anglia, italianul, care era liber de contract din luna iulie, după despărțirea de Șahtior Donețk, l-a impresionat în timpul negocierilor pe președintele lui Brighton, Tony Bloom.
Antrenorul în vârstă de 43 de ani a semnat un contract valabil 4 sezoane și va fi prezentat oficial în timpul unei conferințe de presă. Evenimentul a fost amânat de luni pentru marți, în semn de respect pentru Regina Elisabeta a II-a, a cărei înmormântare este programată astăzi.
De-a lungul carierei, Roberto De Zerbi le-a mai pregătit pe Darfo Boario, Foggia, US Palermo, Benevento, Sassuolo și Șahtior Donețk. Tehnicianul are în palmares o Supercupă a Ucrainei.
Citește și:

Graham Potter le-a cerut scuze fanilor după ce a plecat la Chelsea

Graham Potter le-a cerut fanilor lui Brighton să îl ierte pentru că a părăsit echipa în plin sezon. Tehnicianul în vârstă de 47 de ani i-a luat locul lui Thomas Tuchel la Chelsea, după înfrângerea albaștrilor din Champions League, cu Dinamo Zagreb.
Pe site-ul celor de la Brighton a apărut o scrisoare de rămas bun a lui Potter, care este conștient că unii fani nu îl vor putea ierta.
"Au fost trei ani minunați și un club care mi-a schimbat viața. În acest moment vreau să îmi iau rămas bun de la voi toți care ați făcut ca această perioadă a carierei mele să fie atât de specială. Îmi iau rămas bun de la un club grozav, care este special pentru mine și pentru familia mea.
Știu că pentru unii, o schimbarea atât de bruscă e greu de acceptat. S-ar putea să nu vă conving pe toți să mă iertați, dar vreau măcar să profit de această ocazie și să vă mulțumesc. Sper că veți înțelege, trebuia să profit de această oportunitate. Aș dori să le mulțumesc tuturor pentru sprijinul acordat în acești 3 ani", a fost mesajul lui Potter pentru suporterii lui Brighton.
Tehnicianul a dorit să ureze succes antrenorului care îi va lua locul pe banca lui Brighton și să îi transmită că va lucra cu o echipă minunată.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo