Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Brighton și-a luat revanșa în fața lui Manchester United! Mac Allister a adus victoria la ultima fază

Alex Masgras

Publicat 05/05/2023 la 00:08 GMT+3

Brighton și-a luat revanșa în fața lui Manchester United pentru eliminarea din semifinalele Cupei Angliei și a câștigat restanța din etapa cu numărul 28 din Premier League cu 1-0. Echipa lui Roberto de Zerbi a obținut victoria la ultima fază a partidei, atunci când Alexis Mac Allister a transformat o lovitură de la 11 metri.

Brighton a fait tomber Manchester United

Credit imagine: Getty Images

Brighton și Manchester United s-au întâlnit la o săptămână și jumătate de la semifinala FA Cup, câștigată de echipa lui Erik ten Hag la loviturile de departajare, după 120 de minute fără gol pe Wembley. De data aceasta, echipa lui Roberto De Zerbi și-a luat revanșa tot cu o lovitură de la 11 metri. Brighton s-a impus cu 1-0, grație golului marcat de Alexis Mac Allister în minutul 90+9.
Partida a început cu Manchester United în atac. În minutul 2, Rashford i-a pasat lui Martial, dar șutul acestuia a trecut puțin pe lângă poartă. Câteva momente mai târziu, Bruno Fernandes i-a pasat lui Antony, dar nici acesta nu a reușit să cadreze șutul pe spațiul porții.
Replica lui Brighton a venit în minutul 4. Mitoma a profitat de o pasă slabă a lui Lindelof și a scăpat singur cu De Gea, dar șutul acestuia a fost blocat de portarul spaniol. Mingea l-a lovit pe De Gea în față și a avut nevoie de îngrijiri medicale.
În minutul 19, Mitoma a avut o nouă șansă. Japonezul, care i-a dat multe bătăi de cap lui Wan-Bissaka, a căzut în careul lui United, dar Andre Marriner a făcut semn să se ridice. Imediat, oaspeții au plecat pe contraatac, dar șutul lui Rashford a fost blocat.
Brighton a mai cerut o lovitură de la 11 metri în minutul 31, atunci când șutul lui Buonanotte l-a lovit aproape de braț pe Dalot. Din nou, jocul a fost lăsat să continue de Marriner. Finalul reprizei a aparținut gazdelor, care au obținut o serie de cornere, fără să reușească să înscrie. În ciuda ocaziilor de poartă, scorul a rămas 0-0 după primele 45 de minute.

Brighton și-a luat revanșa pentru eliminarea din semifinalele FA Cup cu Manchester United

Repriza a doua a început tot cu United în atac. Rashford a intrat în Dunk și a fost rândul oaspeților să ceară penalty, dar reluările au arătat că duelul dintre cei doi a avut loc în afara careului. În minutul 58, Mitoma a avut o nouă șansă, dar De Gea a reținut balonul.
În minutul 69, Bruno Fernandes a șutat de la marginea careului, dar șutul acestuia a fost blocat de Steele. Cinci minute mai târziu, United a avut o nouă șansă, dar șutul lui Casemiro a trecut puțin peste transversală.
În prelungirile partidei, Alexis Mac Allister a avut o șansă uriașă de a aduce toate cele trei puncte pentru gazde, dar șutul său a fost parat excelent de David De Gea.
În ultimul minut al partidei a avut loc un adevărat asediu la poarta lui De Gea. Mai întâi, șutul lui Mitoma a fost blocat de Bruno Fernandes, după care șutul lui Estupinan a fost respins de portarul spaniol. A fost însă nevoie de intervenția VAR pentru a sancționa un henț al lui Luke Shaw în propriul careu, iar Brighton a beneficiat de o lovitură de la 11 metri.
Alexis Mac Allister, campion mondial cu Argentina la 11 metri, și-a asumat responsabilitatea în minutul 90+9 și a adus toate cele trei puncte pentru echipa lui Roberto De Zerbi. Brighton și-a luat revanșa pentru eliminarea din semifinalele Cupei Angliei, iar cu două partide mai puțin disputate, Brighton este din ce în ce mai aproape de terminarea pe un loc care asigură participarea în cupele europene sezonul viitor.
Etapa viitoare, Brighton va evolua pe teren propriu cu Everton, în timp ce Manchester United va merge la Londra, pentru meciul cu West Ham.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo