Articol scris de Dani Morar
Newcastle, clubul cu cei mai bogați proprietari din lume, a fost restricționat din a face transferuri, din cauza fairplay-ului financiar.
Regulamentul a limitat suma pe care investitorii o pot utiliza direct pentru transferuri și, de asemenea, ei trebuie să aștepte până în sezonul viitor pentru a putea încheia contracte de sponsorizare profitabile cu firme din Arabia Saudită.
Premier League
Premier League | Analiza noului sezon, cu transferuri de senzație și cu o luptă pasionantă la titlu
05/08/2022 LA 11:22
Saudiții, care dețin 80% din club, se pot folosi de drepturile TV din Premier League și de vânzarea biletelor pentru a garanta împrumutul. Într-un raport relatat de Daily Mail se arată că echipa de pe St. James Park a avut încasări de 25 de milioane de lire doar din bilete în sezonul 2018/19, ultimul dinainte de pandemie.
Aceste cifre o fac eligibilă pe Newcastle pentru împrumutul de 160 de milioane de euro, bani care vor fi folosiți pentru transferuri. Astfel, Eddie Howe poate transfera un atacant la care visează încă de la începutul campaniei de mercato. Acoperirea acestui post este prioritatea numărul 1 a echipei.
Citește și:

Newcastle a cheltuit deja 150 de milioane de lire în această vară

"Coțofenele" au reușit trei transferuri în această vară. Matt Targett a fost adus de la Aston Villa, în schimbul a 15 milioane de lire. Au mai venit Nick Pope și Sven Botman, pentru 10, respectiv 35 de milioane de lire. Restul de bani au fost investiți în terenurile de antrenament și academia echipei.
Reprezentanții lui Newcastle nu vor să se oprească aici. Howe mai cere un atacant și un fotbalist de bandă, cu care să se lupte pentru prima jumătate a clasamentului din Anglia.
În cazul în care se reușește obținerea împrumutului, Newcastle are ținte clare: atacanți cu nume, care ar aduce un plus în jocul echipei. Cel mai sonor nume vizat este Timo Werner, care nu s-a adaptat la Chelsea, iar o mutare poate fi prielnică pentru ambele părți.
Chiar dacă nu are cifre grozave în echipa lui Thomas Tuchel, Werner și-a demonstrat calitatea în Bundesliga și o nouă experiență îl poate trezi pe neamț.
Alexander Isak de la Real Sociedad sau Moussa Diaby de la Leverkusen sunt alte nume de care englezii de pe St. James Park sunt interesați.
Premier League
Premier League, văzut de sus
05/08/2022 LA 10:46
Premier League
Newcastle, ofertă de 47 de milioane de euro pentru starul lui Leicester!
30/07/2022 LA 10:58