Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cel mai bogat club din lume trebuie să ia bani împrumut! Suma uriașă de care are nevoie Newcastle

Eurosport
DeEurosport

Publicat 28/07/2022 la 14:09 GMT+3

Newcastle a devenit clubul cu cei mai bogați investitori din lume. Cu o avere de peste 500 de miliarde de euro, saudiții nu pot încă să își facă de cap la clubul din Premier League, astfel că au fost nevoiți să împrumute 160 de milioane de euro.

Newcastle - Arsenal

Credit imagine: AFP

Articol scris de Dani Morar
Newcastle, clubul cu cei mai bogați proprietari din lume, a fost restricționat din a face transferuri, din cauza fairplay-ului financiar.
Regulamentul a limitat suma pe care investitorii o pot utiliza direct pentru transferuri și, de asemenea, ei trebuie să aștepte până în sezonul viitor pentru a putea încheia contracte de sponsorizare profitabile cu firme din Arabia Saudită.
Saudiții, care dețin 80% din club, se pot folosi de drepturile TV din Premier League și de vânzarea biletelor pentru a garanta împrumutul. Într-un raport relatat de Daily Mail se arată că echipa de pe St. James Park a avut încasări de 25 de milioane de lire doar din bilete în sezonul 2018/19, ultimul dinainte de pandemie.
Aceste cifre o fac eligibilă pe Newcastle pentru împrumutul de 160 de milioane de euro, bani care vor fi folosiți pentru transferuri. Astfel, Eddie Howe poate transfera un atacant la care visează încă de la începutul campaniei de mercato. Acoperirea acestui post este prioritatea numărul 1 a echipei.
Citește și:

Newcastle a cheltuit deja 150 de milioane de lire în această vară

"Coțofenele" au reușit trei transferuri în această vară. Matt Targett a fost adus de la Aston Villa, în schimbul a 15 milioane de lire. Au mai venit Nick Pope și Sven Botman, pentru 10, respectiv 35 de milioane de lire. Restul de bani au fost investiți în terenurile de antrenament și academia echipei.
Reprezentanții lui Newcastle nu vor să se oprească aici. Howe mai cere un atacant și un fotbalist de bandă, cu care să se lupte pentru prima jumătate a clasamentului din Anglia.
În cazul în care se reușește obținerea împrumutului, Newcastle are ținte clare: atacanți cu nume, care ar aduce un plus în jocul echipei. Cel mai sonor nume vizat este Timo Werner, care nu s-a adaptat la Chelsea, iar o mutare poate fi prielnică pentru ambele părți.
Chiar dacă nu are cifre grozave în echipa lui Thomas Tuchel, Werner și-a demonstrat calitatea în Bundesliga și o nouă experiență îl poate trezi pe neamț.
Alexander Isak de la Real Sociedad sau Moussa Diaby de la Leverkusen sunt alte nume de care englezii de pe St. James Park sunt interesați.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo