Atacantul japonez Takumi Minamino, de la FC Liverpool, a fost transferat de echipa de fotbal AS Monaco în schimbul sumei de circa 15 milioane de euro, au anunțat ambele cluburi.
Internaționalul japonez de 27 ani (42 selecții și 17 goluri) a semnat un contract de patru ani cu clubul din Ligue 1, după ce a petrecut două sezoane și jumătate la Liverpool, perioadă care cuprinde și un împrumut la Southampton. Jucătorul nipon a strâns 55 de apariții și a marcat 14 goluri în toate competițiile sub tricoul ''cormoranilor''.
Înainte de Premier League, Minamino, produs al academiei Cerezo Osaka, a petrecut cinci ani în Austria, la RB Salzburg.
Premier League
Jurgen Klopp a explicat motivele din spatele împrumutului lui Takumi Minamino la Southampton
02/02/2021 LA 16:45
Citește și:
"Prin cultura sa de învingător, capacitatea lui de a juca în diverse poziții pe teren și statutul lui de jucător cheie la echipa lui națională, suntem convinși că Takumi va contribui la dezvoltarea tinerei noastre echipe", a declarat Paul Mitchell, directorul sportiv al clubului monegasc.
AS Monaco a terminat pe locul trei în Ligue 1 în sezonul trecut, obținând un loc în preliminariile Ligii Campionilor, o competiție în care Minamino a jucat înainte atât pentru Liverpool, cât și pentru RB Salzburg.
Sursa: AGERPRES
The Emirates FA Cup
Klopp, impresionat de evoluția lui Minamino. Ce a spus managerul lui Liverpool despre japonez
06/01/2020 LA 09:44
The Emirates FA Cup
VIDEO | Liverpool s-a calificat în turul următor al Cupei Angliei, după golul tânărului Curtis Jones
05/01/2020 LA 17:51